Ανακοινώσεων συνέχεια ανάμεσα σε ΟΦΘ και ΠΑΟΚ, όσον αφορά την περίπτωση πλαστοπροσωπίας στο πρωτάθλημα Νέων ανδρών, σε αγώνα των δύο ομάδων την περασμένη Κυριακή.

Μετά την απάντηση του ΠΑΟΚ, ο ΟΦΘ επανήλθε και πήρε ξανά θέση για την καταγγελία του. Δείτε αναλυτικά:

Ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης πορεύεται εδώ και 74 χρόνια με αποκλειστικό γνώμονα τις ηθικές αξίες και τα αθλητικά ιδεώδη. Αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει.

Όταν λοιπόν φτάνει στο σημείο να κάνει μία καταγγελία για πλαστοπροσωπεία το κάνει όχι γιατί έχει να κερδίσει κάτι στον αγωνιστικό τομέα αλλά για λόγους ηθικής τάξης. Σε κάθε περίπτωση βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

Σε απάντηση της σχετικής από 16/01/2020 ανακοίνωσής σας:

1. Συμφωνούμε ότι και οι δύο πλευρές επιφυλάσσονται κάθε νόμιμου δικαιώματος τους.
2. Συμφωνούμε επίσης ότι οι σύλλογοι μας διαφέρουν στην υπαρξιακή λογική και παρουσία στο χώρο του υγρού στίβου.
3. Η ένσταση του ΟΦΘ για πλαστοπροσωπεία υποβλήθηκε (συνοδευόμενη από το σχετικό παράβολο) σύμφωνα με το άρθρο 12.7 της Γενικής Προκήρυξης Υδατοσφαίρισης 2019-2020 της ΚΟΕ, στο οποίο σας καλούμε να ανατρέξετε. Το γράμμα και το πνεύμα του εν λόγω άρθρου προβλέπει προθεσμία 24 ωρών (η οποία τηρήθηκε) και καλύπτει πλήρως και την αλληλουχία των γεγονότων και την ‘καθυστερημένη’, όπως ισχυρίζεστε, αντίδραση από μέρους μας. Απλώς θυμίζουμε ότι πρόσβαση στο φύλλο αγώνα οι εκπρόσωποι των ομάδων επιτρέπεται να έχουν μόνο μετά τη λήξη του.
4. Τα πραγματικά περιστατικά θα κριθούν στα αρμόδια όργανα της ΚΟΕ η/και του Αθλητικού Δικαστή, όπου ή κάθε πλευρά θα κληθεί να αποδείξει τους ισχυρισμούς της και είμαστε βέβαιοι ότι με την ίδια μαχητικότητα θα δημοσιεύσετε και τις σχετικές αποφάσεις, όταν έρθει η ώρα. Εμείς πάντως θα το κάνουμε. Και μέχρι τότε θεωρούμε οτι το θέμα έχει καλυφθεί.
5. Αν στις μεταξύ μας αναμετρήσεις, σε κάθε κατηγορία, για λόγους fair play ή άλλους, δεν πετυχαίνετε το σκορ που μπορείτε, παρακαλούμε να μην το επαναλάβετε.
6. Όσο για τους ανθρώπους που εκπροσωπούν την ΚΟΕ στη Θεσσαλονίκη, εμείς ισχυριστήκαμε ότι ορισμένοι εξ αυτών λειτουργούν ως ‘άτυπη ομάδα’ προασπιζόμενοι τις απαιτήσεις του δικού σας σωματείου και όχι αυτού που τυπικά εκπροσωπούν. Τον χαρακτηρισμό ‘συμμορία απατεώνων’ τους τον προσδώσατε εσείς. Η θέρμη με την οποία τους υπερασπίζεστε απλά επιβεβαιώνει τις υποψίες μας.
7. Κλείνουμε με μία επιπλέον υπενθύμιση. Ο χώρος της πισίνας ανήκει στο δημόσιο και όλοι ως φορολογούμενοι πολίτες έχουμε συμβάλει για την ύπαρξή του. Η κατανομή του είναι καταχρηστική και παράτυπη όταν δεν συνάδει με αντικειμενικά κριτήρια και με αποφάσεις οργάνων αρμοδίων από το νόμο για τη λειτουργία των κολυμβητηρίων.

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

Facebook Comments