Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και οι Ένοπλες Δυνάμεις τίμησαν την Εθνική Ανδρών!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Νέα τιμητική διάκριση, σε ύψιστο βαθμό, έλαβε η ελληνική υδατοσφαίριση και η ΚΟΕ για την ιστορική επιτυχία της Εθνικής ομάδας των Ανδρών που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος τίμησε το μεσημέρι της Τρίτης (28/12) σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΥΠΕΘΑ «Ιωάννης Καποδίστριας», τα μέλη της Εθνικής Ομάδος Υδατοσφαίρισης, τον προπονητή της Ανθυποπλοίαρχο Λιμενικού Σώματος Θοδωρή Βλάχο και τον Πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Κυριάκο Γιαννόπουλο.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ. Από πλευράς της ομάδας προσφέρθηκαν μπάλες με τις υπογραφές των παικτών.

Οι δηλώσεις αμέσως μετά τις τιμητικές διακρίσεις:

Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, Υπουργός Εθνικής Άμυνας:«Σήμερα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων τιμάει την Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης Ανδρών και την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας για την τεράστια επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Κάνατε μια απίστευτη προσπάθεια και φτάσατε στην κορυφαία διάκριση. Εκτός από την αγωνιστική εικόνα μας κατέπληξε το ήθος και ο χαρακτήρας της ομάδας. Δε σταματήσατε να σκέφτεστε την Ελλάδα και όσα διαδραματιζόντουσαν τότε στη χώρα μας και παράλληλα βρήκατε τη δύναμη να συγκεντρωθείτε στο μεγάλο στόχο. Έχετε αποκτήσει το μέταλλο του νικητή σε παγκόσμιο επίπεδο, η Ελλάδα σας αγαπάει και περιμένει πολλά από εσάς. Να χαρείτε τη μεγάλη σας επιτυχία αλλά να παραμείνετε στοχοπροσηλωμένοι στις μεγάλες διοργανώσεις που ακολουθούν. Είναι ευτυχής συγκυρία που στο τιμόνι της ΚΟΕ είναι ο Κυριάκος Γιαννόπουλος, ένας άνθρωπος «σπλάχνο από τα σπλάχνα» της υδατοσφαίρισης.
Κυριάκος Γιαννόπουλος, Πρόεδρος ΚΟΕ: «Σας ευχαριστούμε για τη σημερινή εκδήλωση. Είναι μια σημαντική ημέρα για την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας. Το να μας τιμούν οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ξεχωριστή στιγμή για όλους μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν πάντα κοντά στα σπορ. Η συμβολή τους, όπως και των Σωμάτων Ασφαλείας, στην ανάπτυξη του αθλητισμού, διαχρονικά είναι μεγάλη. Είμαστε υπερήφανοι για τους προπονητές και τους αθλητές μας και θα κάνουν τα πάντα για στηρίξουμε την προσπάθεια τους. Είμαστε αισιόδοξοι ότι στην πορεία προς το Παρίσι θα έχουμε και άλλες μεγάλες επιτυχίες. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό για όσα κάνει για εμάς».
Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Φλώρος: «Ως Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και εκπροσωπώντας τους Αρχηγούς των Όπλων συγχαίρω την Κολυμβητική Ομοσπονδία, το προπονητικό τημ και τους παίκτες για την υπερηφάνεια που μας χαρίσατε. Θα είναι τιμή για το στράτευμα να σας δεχτούμε ως Ολυμπιονίκες».
Θοδωρής Βλάχος, ομοσπονδιακός τεχνικός:«Σας ευχαριστούμε για τη μεγάλη τιμή. Όλοι έχουμε ένα κοινό παρανομαστή, να κάνουμε την Ελλάδα υπερήφανη. Είναι ιδιαίτερη τιμή που τα παιδιά θα ενσωματωθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Εγώ που υπηρετώ δεκαετίες στο Λιμενικό Σώμα με βοήθησε και ως παίκτης και ως προπονητής να αφοσιωθώ στο άθλημα μου. Γνωρίζουμε την ευθύνη που έχουμε και θα ανταποκριθούμε σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις-προκλήσεις».
Γιάννης Φουντούλης, αρχηγός Εθνικής: «Η σημερινή εκδήλωση έχει μεγάλη αξία για όλους τους παίκτες και σας ευχαριστούμε πολύ για αυτή. Είναι ευχάριστη έκπληξη που ο κ. Υπουργός προέρχεται από το χώρο της υδατοσφαίρισης και γνωρίζει τόσα πολλά για το άθλημα μας. Ο δρόμος για το Παρίσι έχει μεγάλες διοργανώσεις και θα κρατήσουμε την Ελλάδα ψηλά».
Πηγή: koe.org.gr

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA