Ο Τζον Ραντ γίνεται ο νέος πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Προπονητών Κολύμβησης στη μεταρρυθμιστική εποχή

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Ο Τζον Ραντ, ο άνθρωπος που έφερε την επανάσταση στην Ιρλανδική κολύμβηση στον προηγούμενο μακρύ Ολυμπιακό κύκλο, και είχε ρόλο “κλειδί” στην καθιέρωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων σχετικά με τον Covid19 στην Ιρλανδία, εξελέγη Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Προπονητών Κολύμβησης (WSCA).

Ο Ραντ θα αντικαταστήσει στη θέση του Προέδρου τον Τζορτζ Μπλοκ, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης την τελευταία δεκαετία και οποίος θα παραμείνει στο Συμβούλιο της Ένωσης ως αντιπρόεδρος.

Ο Δρ. Ραντ, ο οποίος ολοκλήρωσε διδακτορικό στην Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Χέρτφορντσαϊρ το 2017, αναλαμβάνει την κορυφαία θέση στο WSCA σε μια εποχή που η FINA βρίσκεται εν μέσω μιας διαδικασίας μεταρρύθμισης που ζήτησαν και υποστήριξαν παγκόσμιοι προπονητές, με επικεφαλή τον Μπιλ Σουίτενχαμ το 2014 και το 2015.

Τότε οι προπονητές αγνοήθηκαν, κάποιες φορές από τους ίδιους ανθρώπους που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας ακόμα αλλά τώρα φορούν τις “μεταρρυθμυστικές τους στολές”.

Ένα σημαντικό ζήτημα για τους προπονητές στη διαδικασία μεταρρύθμισης είναι πώς ακούγεται η φωνή τους συλλογικά στη FINA και σε συνδεόμενες ομοσπονδίες. Η σχέση οδηγήθηκε στα “βράχια” εξαιτίας διαφόρων θεμάτων την εποχή που ο Κορνέλ Μαρκουλέσκου ήταν διευθυντής της FINA και ο υποστηριζόμενος από της ΗΠΑ Χούλιο Μαλιόνε, ήταν πρόεδρος, όπου οι προπονητές διαπίστωσαν πως δεν μπορούν να στείλουν τους εθνικούς τους εκπροσώπους για υποστήριξη στη FINA.

Τα κακώς κείμενα άλλαξαν αργά, παρά την απότομη αλλαγή Πρόεδρου στη FINA όπου ανέλαβε ο Χουσέιν Αλ Μουσαλάμ και διευθυντής ο Μπρεντ Νοβίτσκι. Οι προτάσεις της Επιτροπής Μεταρρύθμισης που ταιριάζουν με πολλές από τις προτάσεις που έκαναν οι προπονητές πριν έχουν πλέον εγκριθεί και έχουν προγραμματιστεί να τεθούν σε εφαρμογή μέχρι τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

Μεταξύ των μελλοντικών στόχων είναι η ίδρυση μίας ανεξάρτητης ένωσης αναφερόμενης ως Ενότητα Ακεραιότητας του Υγρού Στίβου. Η φύση του ανεξάρτητου δεν έχει συγκεκριμενοποιηθεί ακόμα, και η διαδικασία με την οποία προβλέπεται να δημιουργηθεί δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί.

Ο Ραντ φέρνει μαζί του τις ηγετικές του ικανότητες από τη δουλειά του στο Πλίμουθ Λίντερ και στο Κολλέγιο και τον ρόλο του στη δημιουργία σύνδεσης μεταξύ αυτών των προγραμμάτων και του Πανεπιστημίου του St Mark και ​​St John. Το βιογραφικό του ως προπονητής στο Πλίμουθ περιλαμβάνει την Ολυμπιονίκη του 2012 στα 100 μέτρα πρόσθιο και πολλαπλή παγκόσμια και ευρωπαϊκή πρωταθλήτρια Ρούτα Μάιλουταϊτ , από τη Λιθουανία, και τον Μπεν Πράουντ, τον Παγκόσμιο και Πρωταθλητή της Κοινοπολιτείας σπρίντερ για τη Βρετανία και την πρωτοπόρο του στο Διεθνές Πρωτάθλημα Κολύμβησης.

Υπό την ηγεσία του, η Ιρλανδική Κολύμβηση απόλαυσε ένα ιστορικό καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς στο Τόκιο  και τελείωσε το 2021 με την καλύτερη έκβασή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μικρής διαδρομής, το οποίο περιελάμβανε θέση στο βάθρο για την Έλεν Γουάλς , ένα ασημένιο στα 400 μ. κατέρριψε δύο φορές το εθνικό ρεκόρ στην καλύτερη διοργάνωσή της μέχρι σήμερα.

Ο Δρ. Ραντ εξελέγη Πρόεδρος της WSCA
Η WSCA εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την εκλογή του Dr. Rudd:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της WSCA εξέλεξε τον Δρ. Jon Rudd ως Πρόεδρό του μέχρι το 2024. Ο Δρ. Ραντ είναι προπονητής Ολυμπιακών Χρυσών Μεταλλίων, Διδάκτωρ Ψυχολογίας και Εθνικός Διευθυντής Επιδόσεων της Ιρλανδικής Κολύμβησης για Κολύμβηση και Καταδύσεις κομβικό ρόλο σε όλη την απόδοση της Ιρλανδίας στα προγράμματα υδρόβιου στίβου (Δημοκρατία της Ιρλανδίας και Βόρεια Ιρλανδία).

Ο Ραντ έχει προπονήσει απευθείας αθλητές τριών παγκοσμίων ρεκόρ και πολλά Ευρωπαϊκά και Κοινοπολιτειακά Ρεκόρ σε μια 30χρονη προπονητική καριέρα μέχρι σήμερα και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ανέδειξε το πρόγραμμα κολύμβησης Πλίμουθ Λίντερ και Κολλέγιο του Πλίμουθ σε μια από τις κορυφαίες δυνάμεις στην ευρωπαϊκή κολύμβηση.

Ο Τζόν έχει καθοδηγήσει απευθείας παραπάνω από έναν χρυσούς Ολυμπιονίκες σε κάθε διεθνή συνάντηση στο διεθνές ημερολόγιο, σε επίπεδο ηλικιωμένων, νέων και νεανικών – συμπεριλαμβανομένων των χρυσών Κοινοπολιτείας, Ευρώπης, Παγκοσμίου και Ολυμπιακού Αγώνων.

Τα τελευταία χρόνια, ο Τζον έχει ονομαστεί Διεθνής Προπονητής Κολύμβησης της Χρονιάς, Παγκόσμιος Νεανικός Προπονητής Κολύμβησης της Χρονιάς και Ευρωπαίος Προπονητής Κολύμβησης της Χρονιάς, ενώ έχει κερδίσει το βραβείο του Βρετανού Προπονητή Κολύμβησης της Χρονιάς σε περισσότερες από μία περιπτώσεις. Ο Τζον έχει υπηρετήσει ως  Διεθνής επικεφαλής προπονητής σε Ολυμπιακό, Παγκόσμιο, Ευρωπαϊκό και Κοινοπολιτειακό επίπεδο για τη Μεγάλη Βρετανία, την Αγγλία, τη Λιθουανία, την Ιρλανδία και την Τουρκία και ως διεθνής προπονητής για την Ολλανδία και την Κένυα.

Ο δρ. Ραντ υποστηρίζει την αποστολή της Παγκόσμιας Ένωσης Προπονητών Κολύμβησης  να παρέχουν υψηλής ποιότητας Συνεχιζόμενη Επαγγελματική Εκπαίδευση στα 14.000 μέλη της παγκοσμίως, να εκπροσωπεί το ενδιαφέρον των προπονητών στα υψηλότερα επίπεδα του κλάδου, να καταπολεμήσει το ντόπινγκ και τη διαφθορά στην κολύμβηση, και να προωθήσει την ανάπτυξη και τη διαχείριση των κολυμβητικών εγκαταστάσεων που συντηρούνται εύκολα.

Το WSCA θα ήθελε να ευχαριστήσει τον απερχόμενο Πρόεδρό του, Τζόρτζ Μπλοκ, για την ηγεσία και το τεράστιο έργο του την τελευταία δεκαετία. Ο κόουτς Μπλοκ θα παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο ως Αντιπρόεδρος της WSCA.

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA