Ο τελικός του FINA Artistic Swimming World Series τον Μάιο στην Αθήνα!

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Η σεζόν για το FINA Artistic Swimming World Series 2022 θα ξεκινήσει με μια εκδήλωση που θα διοργανωθεί από κοινού από τις ΗΠΑ και τον Καναδά στις 19-20 Μαρτίου. Στη συνέχεια, η διοργάνωση θα μεταφερθεί στο Παρίσι στις 1-3 Απριλίου, καθώς η γαλλική πρωτεύουσα και οικοδέσποινα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 κατέχει τη συνήθη θέση της στο Artistic Swimming World Series.

Στη συνέχεια, η διοργάνωση θα μετακομίσει στην Αυστραλία για μια εκδήλωση στις 7-8 Μαΐου πριν από το Super Final δύο εβδομάδες αργότερα στην… Αθήνα.

Με τους αγώνες καλλιτεχνικής κολύμβησης στο 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FINA στη Βουδαπέστη το 2022 που ξεκινά στις 17 Ιουνίου 2022, το πρόγραμμα του World Series θα παρέχει ιδανική περίοδο προετοιμασίας των αθλητών για να πετύχουν κορυφαίες επιδόσεις στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας.

Το συνολικό ποσό του βραβείου των World Series είναι 257.000 δολάρια. Οι αθλητές της καλλιτεχνικής κολύμβησης θα διαγωνιστούν για άλλα 310.000 δολάρια ως χρηματικό έπαθλο στο Super Final.

Η αθλήτρια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FINA 2019 και Ελληνίδα Ολυμπιονίκης του Τόκιο 2020, Κρυσταλιένια Γιαλαμά, εξέφρασε τον ενθουσιασμό της όταν άκουσε την επιλογή της Αθήνας ως οικοδέσποινα του Σούπερ Τελικού 2022.

«Η Αθήνα για άλλη μια φορά θα φιλοξενήσει ένα μεγάλο διεθνή διαγωνισμό καλλιτεχνικής κολύμβησης της FINA. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη που μια από τις καλύτερες κλειστές πισίνες στον κόσμο, το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Αθηνών, θα είναι ο χώρος των FINA Super Final Artistic Swimming World Series 2022», είπε η Γιαλαμά. «Ανυπομονούμε να υποδεχτούμε τους καλύτερους αθλητές καλλιτεχνικής κολύμβησης του κόσμου λίγες μόνο εβδομάδες πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FINA στη Βουδαπέστη. Είμαι κάτι παραπάνω από σίγουρος ότι όλοι οι αθλητές μπορούν να επικεντρώσουν όλη τους την ενέργεια στο να προσφέρουν εξαιρετικές επιδόσεις. Κρατήστε την ημερομηνία από 20 έως 22 Μαΐου! Όλα τα καλύτερα θα είναι στην Αθήνα».

 

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA