Ο ορισμός του Never Give Up (VID)

by Aquafeed 24

Το 2008 είναι πολύ μακριά για να θυμόμαστε που ήμασταν, τι κάναμε και πώς είχαμε διαμορφώσει το χαρακτήρα μας έως τότε, ωστόσο κάθε χρονιά υπάρχουν γεγονότα που τη σημαδεύουν.

Του Ορέστη Κανελλόπουλου

Μια στιγμή μπορεί να παραμείνει ανεξίτηλη στο χρόνο τόσο για έναν άνθρωπο, όσο και για τους λάτρεις των σπορ, αλλά και ένα ολόκληρο έθνος. Οι Αμερικανοί αναμφίβολα δεν θα ξεχάσουν την κορυφαία κούρσα όλων των εποχών στην κολύμβηση, όχι μόνον επειδή την κέρδισαν στο φινάλε, αλλά για το τι συνέβη σε εκείνο το 10λεπτο. Το ίδιο αξέχαστο ως γεγονός παραμένει για τον Μάικλ Φελπς.

Προσέξτε τώρα: Είναι 17 Αυγούστου στο Πεκίνο και ο Μάικλ Φελπς γνωρίζει της μεγαλύτερης αποδοχής που έχει γνωρίσει ποτέ κολυμβητής, ενώ το όνομά του κατακλύζει τα παγκόσμια δίκτυα. Ο Αμερικανός υπερ-αθλητής έχει ήδη κατακτήσει 7 χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Κίνας, σε όλα το έχει κάνει με νέο παγκόσμιο ρεκόρ (!). Του λείπει ένα μετάλλιο για να ξεπεράσει τον θρυλικό Μαρκ Σπιτς και να φτάσει τα 8, που αποτελούν ρεκόρ χρυσών σε μια διοργάνωση των Πέντε Κύκλων.

Οι ΗΠΑ μπαίνουν στον τελικό με μεγάλο αντίπαλο τη Γαλλία, του κατόχου τότε του Παγκοσμίου ρεκόρ στα 100μ. ελεύθερο, Αλέν Μπερνάρ. Οι Γάλλοι έχουν αυτοπεποίθηση και θέλουν το πρώτο μετάλλιο της πατρίδας τους σε σκυτάλη. Χρησιμοποιούν trash talking σύμφωνα με τους Αμερικανούς που εξιτάρονται αντί να φοβηθούν. Ο Φελπς πέφτει και κολυμπάει, αλλά ο Σάλιβαν από την Αυστραλία τον αφήνει δεύτερο.

Ύστερα από τα πρώτα 300μ. οι Αμερικανοί είναι δεύτεροι και οι Γάλλοι πρώτοι. Θα χάσει ο Φελπς το 8ο χρυσό μετάλλιο σε μια διοργάνωση; Μόνον πάνω από το πτώμα του Τζέισον Λεζάκ.

Εδώ, θα σταματήσει η αφήγηση. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κάποιος αυτό που κάνει ο Λεζάκ, ο οποίος μένει στην ιστορία. Ειδικότερα όσοι είναι αθλητές αντιλαμβάνονται ότι πράττει κάτι που είναι εκτός ορίων, κάτι εξωπραγματικό. Σαν μια ανώτερη δύναμη να τον ωθεί παραπάνω από τα ανθρώπινα «μπορώ». Ο χρόνος του (σ.σ Ο οποίος δεν μετράει σαν ρεκόρ γιατί δεν ήταν από κανονική εκκίνηση) ήταν 46.06.

Ο Μπερνάρ έχει προβάδισμα και προηγείται, «ξεκολλάει» μάλιστα το πρώτο 50άρι και τη στροφή από τον Λεζάκ. Οι Γάλλοι θα είναι πρώτοι. Ή μήπως όχι; Τότε συμβαίνει το αδιανόητο με τον Λεζάκ να μειώνει τη διαφορά και εν τέλει να παίρνει τη νίκη.

Η στιγμή: Ο Φελπς το βλέπει από απόσταση αναπνοής και ελπίζει στο όνειρο των 8 χρυσών στα τελευταία μέτρα. Ο Λεζάκ τερματίζει πρώτος. Ο Φελπς ξεσπά σε πανηγυρισμούς. Η πολεμική ιαχή του Αμερικανού προκαλεί… τρόμο. Ο Μπερνάν ξεσπά σε λυγμούς. Οι ΗΠΑ είναι πρώτοι. Οι Γάλλοι είναι δεύτεροι. Μάλιστα, οι ΗΠΑ πραγματοποιούν παγκόσμιο ρεκόρ στα 4×100, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρώτες πέντε ομάδες που τερμάτισαν έκαναν καλύτερο χρόνο από το μέχρι εκείνη την ώρα παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε η Β’ ομάδα των Αμερικανών από το ίδιο πρωί. Τι κούρσα Θεέ μου!

Όσο για τον Λεζάκ, εκείνος δήλωσε τότε: «Απλώς έκανα την κούρσα της ζωής μου την κατάλληλη στιγμή».“HERE COME LEZAK!!! UNBELIEVABLE AT THE END!”

Οι τέσσερις παγκόσμιοι των ΗΠΑ το 2008: Μάικλ Φελπς, Τζέισον Λεζάκ, Γκάρετ Γουέμπερ, Κάλεν Τζόουνς.

Δείτε και ανατριχιάστε

ΥΓ: Κάθε άνθρωπος έχει το δικό του φως. Κανείς μας δεν πρέπει να ανέχεται όσους του κουνούν το δάχτυλο. Βρες το προσωπικό σου φως και λάμψε. Μη ζεις μες τα σκοτάδια κάποιου άλλου.

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA