Ο «χάλκινος» Παραολυμπιονίκης του Τόκιο στην κολύμβηση, Αντώνης Τσαπατάκης, επέστρεψε στην Ελλάδα.

Ο Χανιώτης Παραολυμπιονίκης αφίχθη μαζί με γκρουπ άλλων Παραολυμπιονικών. Από τον στίβο ήρθαν οι Σεν Τζόν Φερνάντες, Ζωή Μαντούδη, Κωνσταντίνος Τζούνης, η Τζουντόκα Θεοδώρα Πασχαλίδου, οι Αρσιβαρίστες Κωνσταντίνος Δήμου και Γκρέμης Μωυσιάδης, οι κολυμβητές Παναγιώτης Χριστάκης, Μαρία Τσάκωνα, Κωνσταντίνος Καραούζας και ο «Βενιαμίν» της αποστολής Μάριος Χατζηκυριάκος.

Τους Παραολυμπιονίκες υποδέχθηκε ο γγΑ Γιώργος Μαυρωτάς και από την ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ ο Κώστας Σιάχος. «Νίκησα αφού προσπάθησα, Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να περάσω για να γοητευτούν και να μην απογοητευτούν αυτοί που θέλουν να ξεκινήσουν» ήταν τα λόγια -μήνυμα του Αντώνη Τσαπατάκη.

Ανάλογα ήταν και το λόγια του Κώστα Τζούνη: «Είναι τιμή για οποιοδήποτε αθλητή να πάρει μέρος στους Παραολυμπιακούς αγώνες. Είμαι πολύ χαρούμενος για την τέταρτη θέση που πήρα και για το Παγκόσμιο ρεκόρ που έκανα».

Τη σημασία της συμμετοχής και της προσπάθειας στους Παραολυμπιακούς αγώνες επεσήμαναν όλοι, «είμαι πολύ χαρούμενη και ευγνώμων να εκπροσωπώ την χώρα μου. Έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη μπήκα μέσα στην 8άδα» δήλωσε η Δώρα Πασχαλίδου.

Από την πλευρά του ο γγΑ Γιώργος Μαυρωτάς υπογράμμισε ότι «τους Παραολυμπιακούς Αγώνες δεν τους χαρακτηρίζει η αναπηρία τους Παραλυμπιακούς αγώνες τους χαρακτηρίζει η θέληση, το κουράγιο, η πίστη και η επιμονή».

Facebook Comments