Ο Γιώργος Μαυρωτάς διέσωσε μια ηλικιωμένη που αισθάνθηκε αδιαθεσία στη θάλασσα

by Aquafeed 24

Σε μια περιπέτεια με αίσιο τέλος πρωταγωνίστησε ο Γιώργος Μαυρωτάς, Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και από τις ιστορικότερες μορφές της ελληνικής υδατοσφαίρισης.

Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στις 8 περίπου π.μ., πηγαίνοντας στο τακτικό του ραντεβού με το υγρό στοιχείο στον μόλο “Ακτή” (τον παλιό “Τάσο”) στη Βουλιαγμένη, έσωσε κυριολεκτικά μια ηλικιωμένη κυρία που βρέθηκε σε έκτακτη ανάγκη, νιώθοντας αδιαθεσία σε απόσταση περίπου 80 μέτρων από τη στεριά.

Ακούγοντας τις φωνές και τις εκκλήσεις για βοήθεια από τους υπόλοιπους λουόμενους που προσπαθούσαν απεγνωσμένα να την κρατήσουν στην επιφάνεια, ο Γιώργος Μαυρωτάς που μόλις είχε φτάσει στο χώρο βούτηξε και την έβγαλε με ηρεμία και ασφάλεια στη μικρή αμμουδιά. Η γυναίκα, στην 8η δεκαετία της ζωής της, αδυνατούσε να κινηθεί, ήπιε αρκετό νερό αλλά συνήλθε αμέσως μόλις βγήκε.

Στην πραγματικότητα η παθούσα υπήρξε πολύ τυχερή, καθώς ο Γιώργος Μαυρωτάς επιστράτευσε την αθλητική του υποδομή για να τραβήξει το σώμα της στην ακτή. Χωρίς το “ποδήλατο” που κάνουν οι πολίστες, την κίνηση δηλαδή των ποδιών που επιτρέπει στους αθλητές της πισίνας να κρατούν το σώμα τους ψηλά στο νερό νικώντας το βάρος, θα ήταν πολύ δύσκολο για οποιοδήποτε φίλο της θάλασσας χωρίς σχετική εξοικείωση και αρκετή δύναμη να διανύσει τα μέτρα από το σημείο του συμβάντος στην αμμουδιά.

Ένα γεγονός που υπογραμμίζει τον κίνδυνο που ελλοχεύει σε κάθε βουτιά χειμερινών και μη κολυμβητών ακόμα και σε πολύ γνωστά τους νερά, αν απομακρύνονται από την ακτή. Ειδικά σε θάλασσες όπου δεν υπάρχει ναυαγοσωστική κάλυψη, θεωρείται πολύ επικίνδυνο να απομακρύνεται κανείς από τη στεριά καθώς επίσης και να κολυμπά μόνος.

Μέσα προστασίας, όπως μια ατομική σημαδούρα, μπορεί να αποβούν σωτήρια σε ανάλογες περιπτώσεις και δεν θα πρέπει να θεωρούνται εξεζητημένα εξαρτήματα.

ΠΗΓΗ: 3vita.gr

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA