Έχοντας κλείσει πλέον «ραντεβού» στο Super Final του World Cup στο Λος Άντζελες – μετά από την απουσία του 2022 – η Επίσημη Αγαπημένη φεύγει από την Ποντογκόριτσα με ένα πολύ ικανοποιητικό πρώτο δείγμα για την αγωνιστική της εικόνα και ετοιμότητα στις διεθνείς υποχρεώσεις, βρισκόμενη φυσικά σε ένα πρώιμο σημείο της χρονιάς. Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου δεν έχασαν ευκαιρία να αποδείξουν ότι ο Όμιλος του World Cup είναι η αρχή… για μεγάλα πράγματα, με το φινάλε κόντρα στο Μαυροβούνιο να περιείχε αρκετά μεγάλη δόση στρατηγικής και βαθμολογικής κατεύθυνσης, μιας η υπόθεση Σερβίας – Ελλάδας – Μαυροβουνίου περιπλέχτηκε με την νίκη της Γεωργίας επί των Σέρβων (23-22).

Η Επίσημη Αγαπημένη έδειξε να έχει ωριμάσει ακόμα περισσότερο σαν σύνολο, να γνωρίζει καλά την σημασία των ρόλων στην ομάδα και να εκμεταλλεύεται όλα της τα δυνατά χαρτιά, όταν και όπου χρειάζεται. Ο πονοκέφαλος των βαθμολογιών και των πιθανών σεναρίων σε περίπτωσή ήττας, σίγουρα άσκησε μια μικρή επιρροή στους Έλληνες παίκτες, αλλά και στο Μαυροβούνιο που στόχευε σε ένα πολύ συγκεκριμένο αποτέλεσμα και εκμεταλλεύθηκε… πλήρως την έδρα του. Έχοντας αναλύσει εκτενώς τις περιπτώσεις και τις λεπτομέρειες που θα έφερναν υπό διαφορετική τροπή την υπόθεση πρόκρισης, το #Aquafeed24 μίλησε μετά την ολοκλήρωση του αγώνα με τον Ντίνο Γενηδουνιά – τον διεθνή και πολύπειρο περιφερειακό της Γαλανόλευκης που με το γκολ του στα 02:21 πριν την λήξη για το 8-7 ενάντια στους Μαυροβούνιους, ουσιαστικά σφράγισε την πρόκριση της Ελλάδας στο Super Final παρά την ήττα.

«Σίγουρα μας επηρέασε αρκετά το αποτέλεσμα της Σερβίας, γιατί μας έβαλε σε σκέψεις πριν από τον αγώνα για το ότι περνάμε ακόμα και με ήττα. Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα με στόχο τη νίκη και τελευταία στιγμή μπήκαν άλλες σκέψεις στα κεφάλια μας – σκεφτόμασταν απευθείας το αποτέλεσμα δηλαδή».

«Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με την απόδοση μας, ειδικά στην επίθεση και στον παίκτη παραπάνω. Ξέραμε ότι το Μαυροβούνιο θα έμπαινε με θράσος και ενέργεια μέσα στην έδρα του, για να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα. Αντιδράσαμε καλά στην αρχή, αλλά το δεύτερο ημίχρονο δεν αντιστοιχεί στην ποιότητα της ομάδας μας. Πιστεύω πως η αμυντική μας λειτουργία στα τελευταία λεπτά καθόρισε την πρόκριση. Σε γενικές γραμμές παίξαμε αρκετά καλά σε αυτό το τουρνουά εκτός από 1 οκτάλεπτο με την Ισπανία και 2 με το Μαυροβούνιο – το δεύτερο ημίχρονο ουσιαστικά. Είμαι αρκετά αισιόδοξος για το καλοκαίρι και γενικά για το μέλλον αυτής της Εθνικής ομάδας. Τέλος, όσον αφορά τους νέους κανονισμούς κατά τη γνώμη μου δεν άλλαξε πολυ το παιχνίδι… Ένα μικρό πλεονέκτημα προσδίνουν στην επίθεση, το ότι δεν υπάρχει πλέον οφσάιντ, παρόλα αυτά είδαμε πως όλες οι ομάδες το αντιμετωπίσανε με σχετική ευκολία. Σίγουρα όμως θέλει λίγο καιρό ακόμα να προσαρμοστούμε όλοι στους νέους κανόνες».