Ντένες Βάργκα: Ήμασταν εκεί όταν οι πλανήτες ευθυγραμμίστηκαν!

Το #AQF24 ήταν ΜΕΣΑ στο τελευταίο παιχνίδι του Ντένες Βάργκα σε διασυλλογικό επίπεδο!

by Aquafeed 24

Τύχη ή ευλογία ή και τα δύο αγκαλιά. Το αποτέλεσμα παραμένει ένα, ατόφιο και αυθεντικό. Ήμασταν εκεί. Εκεί, όπου φόρεσε το σκουφάκι ενός συλλόγου για τελευταία φορά, εκεί στις έσχατες στιγμές του σε διασυλλογικό επίπεδο μες το νερό,  σε εκείνο… Αχ, σε εκείνο το μαγευτικό γκολ που συνοδεύτηκε νοερά από μια παρτιτούρα του Βιβάλντι ή σε μια έντονη κίνηση με χρώμα από το χέρι του Καραβάτζιο.

Ζήσαμε, πραγματικά, το τελευταίο παιχνίδι του μαέστρου της υδατοσφαίρισης, Ντένες Βάργκα, με το σκουφάκι της Φερεντσβάρος και το φινάλε ήταν γραμμένο από τις πιο απόκρυφες σκέψεις του ίδιου του Μαγυάρου legend και των φιλάθλων του Water Polo. Ο αρτίστας με το νούμερο «10» έκλεισε την καριέρα του σε διασυλλογικό επίπεδο ως πρωταθλητής Ευρώπης, σπάζοντας το τρομερό σερί της Προ Ρέκο στον τελικό της Μάλτας και ΝΑΙ, ήμασταν εκεί, ΜΕΣΑ, το είδαμε εκ του σύνεγγυς. Για αυτές τις στιγμές ζούμε.

Για την καριέρα του Βάργκα δεν αρκεί ένα απλό άρθρο, δεν καταγράφεται με αριθμούς, καθώς το Βάργκα – Effect στο παγκόσμιο πόλο είναι πολύ μεγαλύτερο από τίτλους, γκολ, στατιστικά. Ο Μαγυάρος έφερε περισσότερο κόσμο στο άθλημα, έφερε περισσότερα παιδιά στο να δοκιμάσουν την υδατοσφαίριση και αφήνει ένα αποτύπωμα που τον συγκαταλέγει στην περίφημη συζήτηση για τον G.O.A.T.

Είμαστε, λοιπόν, στη Μάλτα και τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του μεγάλου τελικού ανάμεσα σε Φερεντβάρος και Προ Ρέκο, η ομάδα του Στέλιου Αργυρόπουλου βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 9-10, με τους Ιταλούς να πιέζουν στα σχοινιά, επειδή ο Ζάλανκι έχει αποβληθεί με κόκκινη και ψάχνουν τρόπους να παίξουν πιο επιθετικά για να κερδίσουν αποβολές. Η Φερεντσβάρος δέχεται χτυπήματα, αλλά αντέχει και σε εκείνο το σημείο ο Βάργκα αποφασίζει να σταματήσει τις ελπίδες της Προ Ρέκο, να αφήσει μια τελευταία πινελιά (Πριν το Παρίσι) και να…. σκίσει αυτόματα τα πτυχία όλων των προπονητών υδατοσφαίρισης στον πλανήτη. Ο Νιέκι καλεί τάιμ άουτ, η Φερεντσβάρος είναι εκ νέου με παραπάνω λόγω της αποβολής του Ζάλανκι και ο Ντένες Βάργκα παίρνει τη μπάλα, κάνει δύο χεριές μαζί της με το δεξί του χέρι, φθάνει στη θέση «3» στο παραπάνω και αποφασίζει να εκτελέσει την ανέτοιμη άμυνα των Ιταλών. Το τέλειο σκαστό. Ένα γκολ υψηλής ψυχικής δύναμης, υψηλής ποιότητας, κλάσης. Το τελευταίο γκολ με σύλλογο, σε τελικό Champions League, με αυτόν τον τρόπο.

Η τελευταία παράσταση θα γίνει στο Παρίσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες… Αλλά, μέχρι τότε, Ντένες Βάργκα, ευχαριστούμε πραγματικά που έκανες το άθλημά μας ομορφότερο για 20 χρόνια.

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA