Το 2-0 στους τελικούς της Α1 κατηγορίας έκανε σήμερα η Βουλιαγμένη, η οποία κέρδισε για δεύτερη φορά φέτος τον Ολυμπιακό στο κολυμβητήριο του Λαιμού, με σκορ 7-6.

Οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου έχουν αντιληφθεί ότι έχουν μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσουν το φετινό πρωτάθλημα και τώρα έχουν τον Ολυμπιακό στα σχοινιά.

Η τρίτη πράξη των συγκλονιστικών τελικών θα παιχθεί τη Δευτέρα στο «Παπαστράτειο», εκεί όπου η Βουλιαγμένη θα επιχειρήσει το αδιανόητο, δηλαδή την «σκούπα» με 3-0, ενώ οι αθλήτριες του Χάρη Παυλίδη καλούνται να αντιδράσουν και να δείξουν γιατί αποτελούν κομμάτι μιας από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη.

Το παιχνίδι ήταν ξανά δραματικό, μεγάλο ντέρμπι, με τη Βουλιαγμένη να έχει σε πολύ καλή ημέρα την άμυνά της και την Έλενα Κούβδου.

Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να βρίσκουν εύκολα το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Κάπως έτσι, η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 3-3. Από εκεί και πέρα οι άμυνες των δύο ομάδων βελτιώθηκαν. Η Χυδηριώτη έκανε το 4-3, με την Ασημάκη να απαντά αμέσως. Ένα λεπτό πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου η Μπιανκόνι σκόραρε στην παίκτρια παραπάνω και έδωσε το προβάδισμα για πρώτη και τελευταία φορά στον Ολυμπιακό.

Το δεύτερο ημίχρονο αποδείχθηκε καθοριστικό με τον ΝΟΒ να παίρνει προβάδισμα 7-5 με γκολ των Κούλχας και Χυδηριώτη και τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να σκοράρει για αρκετά λεπτά.

Η Σμιτ έβαλε φωτιά στον αγώνα σε παίκτη παραπάνω, 2:06 πριν το τέλος, γράφοντας το τελικό 7-6, με τη Βουλιαγμένη να αντέχει στην ασφυκτική πίεση και να παίρνει τη δεύτερη νίκη της στη σειρά.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 1-2, 3-0, 0-1

Βουλιαγμένη (Καμμένου): Τσουκαλά 1, Β Διαμαντοπούλου 1, Ξενάκη 2, Χυδηριώτη 2, Κούλχαας 1

Ολυμπιακός (Παυλίδης): Ελ. Πλευρίτου 1, Αβραμίδου 1, Μανωλιουδάκη 1, Ασημάκη 1, Μπιανκόνι 1, Σμιτ 1

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ

Τετάρτη, 3/5,θέσεις 1-2

Ολυμπιακός – ΝΟ Βουλιαγμένης 9-10

Παρασκευή, 5/5, θέσεις 1-2

ΝΟ Βουλιαγμένης – Ολυμπιακός 7-6

Δευτέρα, 8/5, θέσεις 1-2

Κολ. Εθνικό Πειραιά 18.00 Ολυμπιακός – ΝΟ Βουλιαγμένης

Πέμπτη, 11/5, θέσεις 1-2 (αν χρειαστεί)

Κολ. ΝΟΒ, Λαιμός 20.00 ΝΟ Βουλιαγμένης – Ολυμπιακός

Σάββατο, 13/5,θέσεις 1-2 (αν χρειαστεί)

Κολ. Εθνικό Πειραιά 20.00 Ολυμπιακός – ΝΟ Βουλιαγμένης

* Το πρωτάθλημα κρίνεται στις τρεις νίκες.