Δεν είναι ψέμα ότι τον Σεπτέμβριο, όταν ξεκινούσαν οι προετοιμασίες των ομάδων της Α1 κατηγορίας, όλοι θεωρούσαν τον Ναυτικό Όμιλο Πατρών τον πιο αδύναμο κρίκο μεταξύ εκείνων και όλοι είχαν προδιαγράψει ότι θα πέσει αμαχητί.

Τα προβλήματα στο κολυμβητήριο «Α.Πεπανός» συμπλήρωναν το παζλ της αποτυχίας και οι παίκτες του Βασίλη Λαμπάτου αντιμετωπίζονταν από την κοινή γνώμη ως το εύκολο θήραμα.

Ο ΝΟΠ κατά τη διάρκεια της χρονιάς και όσο περνούσαν τα παιχνίδια άρχισε να δείχνει ορισμένα καλά στοιχεία, αλλά του έλλειπε η ουσία, το κάτι παραπάνω. Έψαχνε τη σωστή χημεία μεταξύ των πολλών παιδιών, σπλάχνων της ακαδημίας του και των λιγοστών Αθηναίων.

Ο Βασίλης Λαμπάτος δεν φοβήθηκε να χρησιμοποιήσει νέους αθλητές και η προσωπική μας άποψη είναι ότι το μεγάλο κέρδος του πατρινού πόλο τη φετινή χρονιά ακούει στο όνομα, Κωνσταντίνος Λιμαράκης. Το next big thing της ελληνικής υδατοσφαίρισης πήρε πολύτιμες εμπειρίες και επειδή τον παρακολουθήσαμε στο παιχνίδι των Play Out, στη Νέα Σμύρνη, έχει την «τρέλα» που έχουν όλοι οι μεγάλοι τερματοφύλακες. Τα προσόντα, εννοείται. Ο έτερος νεαρός παίκτης που μας έκανε εντύπωση, είναι ο νεαρός περιφερειακός, Τάσος Βικάτος, ο οποίος πήρε τα πρώτα του παιχνίδια στην Α1 κατηγορία φέτος και έδειξε μεγάλη συνέπεια, λογαριάζοντας πάντα την ηλικία του (18 ετών).

Όσο η σεζόν κυλούσε προς την ολοκλήρωσή της ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών με την εξαιρετική καμπάνια στα social media, έβρισκε πρόσφορο έδαφος για θετικές εμφανίσεις και η ισοπαλία που πήρε στον Β’ γύρο κόντρα στον Πανιώνιο, άρχισε να εγείρει ερωτηματικά ως προς το αν μπορεί να κάνει την έκπληξη στα Play Out.

Μπορεί αυτή να μην ήρθε εν τέλει, όμως ο ΝΟ Πατρών έπεσε με το κεφάλι ψηλά και όχι αμαχητί. Οι παίκτες του άντεξαν τις δύσκολες συνθήκες και έκαναν πολύ καλά παιχνίδια στην ψυχοφθόρο διαδικασία, ενώ δεν επέτρεψαν να αλλοιωθεί η Α1 κατηγορία σε κανένα σημείο της σεζόν, ακόμη και όταν είχαν πράξει εβδομαδιαία αποχή. Προς τιμήν τους.

Είμαστε σίγουροι ότι θα επιστρέψουν…