Καλύτερος αθλητής κάτω των 21 ετών και καλύτερος φουνταριστός για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 αναδείχθηκε ο Δημήτρης Νικολαΐδης. Ο πολίστας του ΠΑΟΚ συγκέντρωσε από την ψηφοφορία των δημοσιογράφων 109 βαθμούς κατακτώντας το έπαθλο Novasports.

Με δηλώσεις που έκανε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο Δημήτρης Νικολαΐδης, μίλησε για την διπλή του βράβευση, τονίζοντας: «Φέτος ήταν μία πάρα πολύ καλή χρονιά. Χάρη στην ομάδα πέτυχα ότι πέτυχα και μόνος μου δεν θα κατάφερνα τίποτα. Οι δύο βραβεύσεις είναι πολύ σημαντικές, με την κάθε μια ξεχωριστά να έχει τη δική της αξία».

Για το τι άλλαξε σε σχέση με την περσινή χρονιά, υπογράμμισε: «Όσο πιο πολύ παίζεις τόσο βελτιώνεσαι και μαζεύεις εμπειρίες. Νιώθεις όμορφα όταν οι κόποι σου βλέπεις να ανταμείβονται. Σε σχέση με πέρυσι έχω βελτιώσει τις κινήσεις μου και διαβάζω καλύτερα τους αντίπαλους αμυντικούς. Θεωρώ ότι έγινα πιο ευκίνητος».

Για το πώς προέκυψε να αγωνίζεται στην θέση του φουνταριστού και από ποιους έχει αντλήσει στοιχεία, διευκρίνισε: «Στην αρχή είχα ξεκινήσει ως εξτρέμ και στη συνέχεια άλλαξα. Ουσιαστικά, εγώ την επέλεξα την θέση και όχι αυτή εμένα. Είναι μία δύσκολη θέση και εξαρτάται από το πώς θα διαβάσεις τους αμυντικούς και ανάλογα με τις ικανότητες που έχεις ενεργείς. Το κομμάτι του πρωταθλητισμού είναι πολύ δύσκολο, καθώς περιλαμβάνει αρκετές ώρες προπόνησης. Αυτός που έφερε το μέλλον στη θέση του φουνταριστού ήταν ο Γιώργος Αφρουδάκης και ο Αντώνης Βλοντάκης. Από όλους τους φουνταριστούς προσπαθώ να πάρω τα στοιχεία εκείνα που θα με κάνουν καλύτερο ως παίκτη».

Για τους μελλοντικούς του στόχους, τόνισε: «Στόχος μου είναι να φορέσω το εθνόσημο. Είναι ο υπέρτατος στόχος ενός αθλητή. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα που με στήριξε, τον προπονητή μου που με εμπιστεύτηκε και τους συναθλητές μου».