Νέο Κύμα: «Αυτονόητη δέσμευση η “ανακούφιση” των σωματείων – Όχι σε προεκλογικές ουτοπικές υποσχέσεις»

by Aquafeed 24

Όπως αναμενόταν, το Νέο Κύμα με επικεφαλής τον υποψήφιο πρόεδρο της ΚΟΕ, Σπύρο Γιαννιώτη, πήρε θέση σχετικά με τις εξαγγελίες του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για οικονομική ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού από το στοίχημα.

Το Νέο Κύμα χαιρετίζει φυσικά την εν λόγω εξαγγελία και θεωρεί αυτονόητη δέσμευσή του την άμεση οικονομική ανακούφιση των σωματείων της ΚΟΕ, ενώ όταν δοθούν αυτά τα χρήματα από το κράτος θα υπάρξει συζήτηση με τους συλλόγους για τη δίκαιη κατανομή αυτών.

Παράλληλα, η παράταξη του Σπύρου Γιαννιώτη τονίζει ότι μένει πιστή στο πρόγραμμα της και δεν προβαίνει σε «προεκλογικές ουτοπικές υποσχέσεις», αναφερόμενη με καυστικό τρόπο στην ανακοίνωση της Κυριακής από το «Κολυμπάμε Μαζί» του Κυριάκου Γιαννόπουλου.

Η ανακοίνωση:

Χαιρετίζουμε την εξαγγελία του υφυπουργείου αθλητισμού για οικονομική ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων, των ομοσπονδιών και των εθνικών τους ομάδων, από έσοδα που θα προκύψουν από την φορολογία των τυχερών παιγνίων, συνολικού ύψους 35.000.000€.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατανομής των ποσών ανά Ομοσπονδία, θεωρούμε ως αυτονόητη δέσμευση μας την άμεση οικονομική ανακούφιση των σωματείων της ΚΟΕ, τα οποία αποτελούν το κύτταρο του αθλητισμού και την καρδιά της Ομοσπονδίας, με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Παράλληλα, όταν θα έχουμε τα πλήρη στοιχεία αλλά και τους χρόνους καταβολής των χρημάτων, θα πραγματοποιηθεί διαβούλευση με τα σωματεία ώστε όλοι μαζί να συναποφασίσουμε την δίκαιη κατανομή τους για να επιτευχθεί άμεσα ο στόχος της ελαχιστοποίησης των οικονομικών βαρών που έχουν υποστεί από το παρατεταμένο Lockdown του ερασιτεχνικού αθλητισμού και τη δραματική μείωση των εσόδων τους.

Μένουμε στο πρόγραμμα μας, έχοντας γνώση των πραγματικών δεδομένων, των αναγκών αλλά και των υποχρεώσεων της Ομοσπονδίας και όχι δίνοντας προεκλογικές (ουτοπικές) υποσχέσεις, που θυμίζουν περίοδο βουλευτικών εκλογών, που φυσικά την επομένη καταπίπτουν “στον κάλαθο των ανακυκλωμένων υποσχέσεων”.

Το όραμα μας για αμεσότητα στην επικοινωνία με τα σωματεία θα συνεχιστεί από την αμέσως επόμενη μέρα μετά τις εκλογές,
ευελπιστώντας ότι αυτή η επιπλέον οικονομική ενίσχυση από την πολιτεία σε συνδυασμό με τις συνεχείς προσπάθειες αναζήτησης χορηγιών, θα φέρουν τις οικονομικές ελαφρύνσεις αλλά και θα διαμορφώσουν τις κατάλληλες συνθήκες στην υλοποίηση των προγραμματικών εξαγγελιών μας σε όλα τα επίπεδα.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα καταγράψαμε τους προβληματισμούς σας και είμαστε εδώ, όλοι μαζί να οδηγήσουμε τα 6 αθλήματα μας στη νέα εποχή.
Την επόμενη μέρα θα είμαστε όλοι μαζί!

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA