Μασσαλία: Μετάλλια ο Χρήστου και η Δαμασιώτη στο φινάλε!

by Aquafeed 24

Ο Απόστολος Χρήστου πιστός στη… συνήθεια των τελευταίων ημερών και ακολουθώντας το «πρόγραμμα» των μεταλλίων του κατέκτησε ένα ακόμη (το τρίτο) στο διεθνές μίτινγκ Golden Tour που ολοκληρώθηκε την Κυριακή το απόγευμα στην Μασσαλία.

Ο Έλληνας πρωταθλητής που είχε κατακτήσει δυο χάλκινα μετάλλια στα 100 και 200 μέτρα ύπτιο τις προηγούμενες ημέρες, πήρε ένα ακόμη σήμερα στα 50 ύπτιο. Είχε κοινό τερματισμό με τον Γάλλο αντίπαλό του και με χρόνο 25.21 αμφότεροι πήραν από ένα αργυρό μετάλλιο.

Το τρίτο μετάλλιο του Χρήστου ήταν το τέταρτο της δεκαμελούς αποστολής που εκπροσώπησε την Ελλάδα στην διοργάνωση. Κι αυτό διότι η Γεωργία Δαμασιώτη κατάφερε να πάρει, νωρίτερα, το χάλκινο μετάλλιο στα 200 πεταλούδα με χρόνο 1.00.48.

Επίσης, σπουδαία ήταν η επίδοση του Απόστολου Χρήστου στα 100 ελεύθερο. Με ατομικό ρεκόρ, 48.89, πήρε την 1η θέση στον μικρό τελικό.

Ατομικό ρεκόρ (2.01.30) σημείωσε ο Απόστολος Παπαστάμος στα 200 πεταλούδα καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στον μικρό τελικό!

Τα αποτελέσματα των τελικών της Κυριακής ήταν:

50 ύπτιο: Χρήστου 25.21, 2ος – Μακρυγιάννης 25.68, 7ος.

100 πρόσθιο: Θώμογλου 1.02.72, 12ος (4ος στον μικρό τελικό).

100 πεταλούδα: Δαμασιώτη 1.00.48, 3η.

200 πεταλούδα: Δημητριάδης 2.00.53, 6ος – Παπαστάμος 2.01.30, 9ος (1ος στον μικρό τελικό με ατομικό ρεκόρ).

400 ελεύθερο: Κυνηγάκης 3.57.87, 14ος (6ος στον μικρό τελικό) – Εγγλεζάκης 4.01.82, 16ος (8ος στον μικρό τελικό).

100 ελεύθερο: Χρήστου 48.89, 9ος (1ος στον μικρό τελικό).

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνισή μου στην Μασσαλία με τελευταία κούρσα ένα ατομικό ρεκόρ στα 100 ελεύθερο και καλές επιδόσεις στα αγωνίσματα του ύπτιου. Συνεχίζω την προετοιμασία μου για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο» τόνισε ο Απόστολος Χρήστου, πρωταγωνιστής της αποστολής στην Γαλλία.

«Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία και είμαι σχετικά ικανοποιημένη από τις επιδόσεις μου. Ήταν, θα έλεγα, κάπως δύσκολο μετά από καιρό να προσαρμοστώ στο κλίμα των αγώνων καθώς το διάστημα αποχής είναι πολύ μεγάλο. Ελπίζω στους επόμενους αγώνες να αισθανθώ καλύτερα και να πλησιάσω ακόμα περισσότερο τα ρεκόρ μου» συμπλήρωσε η Γεωργία Δαμασιώτη που γυρίζει στην Αθήνα με ένα μετάλλιο στις αποσκευές της.

«Οι αγώνες έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο για την ελληνική ομάδα. Τα παιδιά κατάφεραν ατομικά ρεκόρ σε ένα πολύ δύσκολο διεθνές μίτινγκ απέναντι σε κολυμβητές και κολυμβήτριες πολύ καλά προετοιμασμένους για αυτούς τους αγώνες. Είναι φανερό ότι η έλλειψη αγώνων στην Ελλάδα έχει επηρεάσει τους αθλητές μας αλλά συνεχίζουμε την προετοιμασία μας με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο ενόψει των υποχρεώσεων για τους πανευρωπαϊκούς αγώνες αντρών – γυναικών και για την ολυμπιάδα του Τόκιο» υποστήριξε στις δηλώσεις του ο Παναγιώτης Βελέντζας, ο συνοδός ομοσπονδιακός προπονητής.

«Ήταν μια ακόμα σημαντική διοργάνωση πριν το πανευρωπαϊκό της Βουδαπέστης και τελείωσε με θετικό αποτύπωμα για την ελληνική κολύμβηση. Παρά την έλλειψη αγώνων και παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζει η φετινή χρόνια, είχαμε κάποιες πολύ καλές επιδόσεις όπως αυτή σήμερα του Χρήστου με 48:89 στα 100 ελεύθερο, αλλά και κάποιες εμφανίσεις που δεν μας ικανοποίησαν. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας και ευελπιστούμε στο πανευρωπαϊκο της Βουδαπέστης να έχουμε μια αξιοπρεπή παρουσία» κατέληξε ο έτερος των προπονητών – συνοδών, ο Μίλτος Κανελλόπουλος.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA