Το μεγαλύτερο βήμα της καριέρας του θα κάνει ο νεαρός Άλκης Λοράντος, ο οποίος από την επόμενη χρονιά θα βρεθεί για σπουδές στην Γαλλία, έχοντας παράλληλα συμφωνήσει να αγωνιστεί στην Πεϊ Ντ’εξ, μία από τις ιστορικότερες ομάδες της χώρας!

Ο 18χρονος περιφερειακός, με καταγωγή από την Κορσική, που την τελευταία σεζόν αγωνίστηκε στον Πανιώνιο, έρχεται αντιμέτωπος με μία καινούρια πρόκληση, καθώς η Πεϊ Ντ’εξ, η οποία τερμάτισε 5η στο γαλλικό πρωτάθλημα, θα αγωνιστεί, όπως τα τελευταία χρόνια, στο Euro Cup. Φέτος με τους «κυανέρυθρους» πήρε σημαντικές εμπειρίες από το πρωτάθλημα της Α1 ανδρών, ενώ προηγήθηκε το πέρασμα του από τις ακαδημίες του ΑΝΟ Γλυφάδας και του ΝΟ Βουλιαγμένης.

Παράλληλα, στην Γαλλία θα συναντήσει τον πατέρα του, Τεό Λοράντο, ο οποίος αποτελεί τον ομοσπονδιακό τεχνικό της εθνικής γυναικών τους τελευταίους μήνες. 

Ο Λοράντος θα είναι ο τρίτος Έλληνας παίκτης που θα αγωνίζεται στο γαλλικό πρωτάθλημα και ο πρώτος στην μεγάλη κατηγορία, την επόμενη σεζόν, καθώς ήδη ο Δημήτρης Βλάσσης, που προέρχεται από την Βουλιαγμένη, αγωνίζεται με τα χρώματα της Μπορντό στην δεύτερη κατηγορία, ενώ στην Rescuers of Givors αγωνίζεται τα τελευταία δύο έτη ο τερματοφύλακας, Γιάννης Κωνσταντόπουλος.