Νέα Δεδομένα: Στη Βουδαπέστη φέτος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

ΒΟΜΒΑ από την FINA – Το φετινό καλοκαίρι θα διεξαχθεί τελικά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα… στην Βουδαπέστη!

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orbán και ο πρόεδρος της FINA Husain Al-Musallam ανακοίνωσαν το πρωί της Δευτέρας 07/02, ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού στίβου θα διεξαχθεί στην Βουδαπέστη από τις 18 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου 2022!

Μετά την τελευταία αναβολή για το 2023 που επισημοποιήθηκε από τους Ιάπωνες διοργανωτές και την επιτροπή της FINA, με δεδομένη την διεξαγωγή του Παγκοσμίου στην Φουκουόκα, η νέα αυτή συμφωνία εξασφαλίζει στους αθλητές και αθλήτριες του υγρού στίβου, ότι θα πραγματοποιηθεί τελικά φέτος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας.

Η FINA και τα βασικά στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής Fukuoka 2022 συμφώνησαν από κοινού την περασμένη εβδομάδα να μεταφέρουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα από τις 13-29 Μαΐου 2022 στις 14-30 Ιουλίου 2023, λόγω των τρεχουσών εξελίξεων και περιορισμών που επιβάλλει η μετάλλαξη «Όμικρον» και των μέτρων που αυτή την στιγμή εφαρμόζονται στην Ιαπωνία.

«Ως κοινότητα του υγρού στίβου, καταφέρνουμε και βρίσκουμε λύσεις γύρω από την πανδημία και η σημερινή ανακοίνωση είναι ένα σημαντικό βήμα σε αυτή τη διαδικασία», δήλωσε ο πρόεδρος της FINA Husain Al-Musallam και πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, αλλά και καινοτόμοι στην προσέγγισή μας και στην οργανωτική διαχείριση της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης, για τους αθλητές μας. Η σημερινή συμφωνία αποτελεί απόδειξη αυτής της δουλειάς. Η FINA αναγνωρίζει επίσης, ότι η πανδημία εξελίσσεται διαφορετικά ανάλογα με τον χρόνο και τον τόπο. Είμαστε εξαιρετικά τυχεροί που έχουμε οικοδεσπότες εκδηλώσεων που μοιράζονται το πάθος μας για τον υγρό στίβο και έχουν την προθυμία, την ικανότητα και την ευελιξία να διοργανώσουν την πιο διάσημη εκδήλωση της FINA. Είμαστε βαθιά ευγνώμονες σε όλους τους οικοδεσπότες μας και γνωρίζουμε ότι οι αθλητές του υγρού στίβου νιώθουν το ίδιο».

«Με τέσσερα Παγκόσμια Πρωταθλήματα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 τα επόμενα τέσσερα χρόνια, μεγιστοποιούμε τις ευκαιρίες αγώνων τόσο για καθιερωμένους όσο και για ανερχόμενους αθλητές του υγρού στίβου», πρόσθεσε ο πρόεδρος της FINA Al-Musallam.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Βουδαπέστη αποτελεί μια σταθερή «βάση», για το Παγκόσμιο Κύπελλο Κολύμβησης (World Cup), το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης και το FINA World Series (Open Water), ενώ τελευταία φορά φιλοξένησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2017. Στην τότε διοργάνωση, σημειώθηκαν 12 παγκόσμια ρεκόρ και καταγράφηκαν αριθμοί-ρεκόρ σε τηλεθέαση και παρόντες θεατές!

Φυσικά, στο επικείμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα περιλαμβάνονται τα καθιερωμένα αθλήματα: κολύμβηση, καταδύσεις, υδατοσφαίριση, καλλιτεχνική κολύμβηση και κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας. Επιπλέον, η FINA θα φροντίσει και για τον προγραμματισμό παρόμοιων γεγονότων για αθλητές high-dive και διαγωνιζόμενους masters.

Τέλος, αναμένεται η διαβούλευση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας με την αντίστοιχη οργανωτική επιτροπή για τον προγραμματισμό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στη Ντόχα, με περισσότερες πληροφορίες να ακολουθούν το επόμενο διάστημα.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA