Νέα δεδομένα για τις διασυλλογικές διοργανώσεις – Πόσες ομάδες θα «βγουν» Ευρώπη (;)

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες που προέκυψαν από την τελευταία συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (LEN) στο πλαίσιο του Final-4 του Champions League Γυναικών που ολοκληρώθηκε στη Σαμπαντέλ, οι συζητήσεις για το πώς θα σχεδιαστούν οι διασυλλογικές διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου (2023-2024) εντείνονται και σύντομα το τοπίο θα είναι πιο ξεκάθαρο.

Συγκεκριμένα και με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά, δεν αποκλείεται να δούμε την επόμενη χρόνια έξι ελληνικές ομάδες να συμμετέχουν στις διασυλλογικές διοργανώσεις των ανδρών (Αυτό συνέβη και πέρυσι με Ολυμπιακό, ΝΟ Βουλιαγμένης, Πανιώνιο, Απόλλων Σμύρνης, ΠΑΟΚ και Υδραϊκό) και πέντε από πλευράς γυναικών, να ξεκινούν επίσης το ευρωπαϊκό τους ταξίδι. Εδώ έρχεται και η σημαντικότερη είδηση, καθώς θα υπάρξει αύξηση στα ελληνικά εισιτήρια τις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις γυναικών.

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος, οι ομάδες που αποκλείονται σε συγκεκριμένες προκριματικές φάσεις του Champions League συνεχίζουν στο Euro Cup (ισχύει και σε άνδρες και σε γυναίκες), ενώ σχεδόν δεδομένο αποτελεί το γεγονός ότι εκ των πέντε ελληνικών γυναικείων ομάδων, οι τρεις πρώτες θα ξεκινούν από τα προκριματικά του Champions League και οι επόμενες δυο από τα προκριματικά του Euro Cup. Υπενθυμίζεται ότι την αγωνιστική περίοδο 2022 – 2023, ΝΟ Βουλιαγμένης, ΑΝΟΓ και Εθνικός ξεκίνησαν από τον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ ο κάτοχος του τίτλου Ολυμπιακός είχε ξεκινήσει από το 2ο γύρο.

Όσον αφορά το Challenger Cup Γυναικών που φυσικά έρχεται να δώσει περισσότερες ευκαιρίες και παραστάσεις σε χώρες και συλλόγους που προσπαθούν τώρα να εξελιχθούν, τα δεδομένα στρέφονται περισσότερο σε χώρες και κλαμπ της Ευρώπης με μικρότερη δυναμική από εκείνη της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ουγγαρίας κλπ. Ειδικότερα, καμία ελληνική ομάδα (ή αντίστοιχα ισπανική και ουγγρική κοκ) δεν δύναται να διεκδικήσει το τρόπαιο του Challenger Cup – τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες, ενώ για την συγκεκριμένη διοργάνωση των γυναικών το φορμάτ τείνει να οριστικοποιηθεί σε αυτή με τη μορφή τουρνουά, αλλά για αυτό θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες το επόμενο διάστημα. Επί της ουσίας, τα Τσάλεντζερ Καπ της επόμενης σεζόν θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για χώρες όπως για παράδειγμα η Μάλτα, η Σλοβακία, η Κύπρος, η Δανία, η Σουηδία και όχι μόνον, να ζήσουν την ευρωπαϊκή εμπειρία και να εξελίξουν το προϊόν τους.

Υπενθυμίζουμε, ότι από τα έξι ανδρικά ελληνικά εισιτήρια για τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις του 2023-2024 – ανεξαρτήτως κατάταξης μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος των Πλέι Οφ της Α1 ανδρών – ένα είναι ήδη «κλεισμένο» από τον Παναθηναϊκό, ως φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδος.

Αναμένοντας λοιπόν την οριστικοποίηση των παραπάνω πληροφοριών και παράλληλα τις απαραίτητες διευκρινήσεις από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, η οποία θα κάνει ξεκάθαρες όλες τις λεπτομέρειες για την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA