“Μόνο θετική σκέψη”, είναι το σύνθημα του ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των Νεανίδων Κώστα Δήμου, παρά τη δύσκολη κατάσταση και τις ανακατατάξεις που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού στον αθλητισμό παγκοσμίως.

Η Εθνική Νεανίδων θα μετείχε φέτος στο αντίστοιχο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της ηλικιακής κατηγορίας, που θα γινόταν στη Νετάνια του Ισραήλ τον Σεπτέμβριο, αλλά η διοργάνωση αναβλήθηκε από τη FINA (αρχικά υπήρξε θέμα ακύρωσης της διοργάνωσης, χθες η Παγκόσμια Ομοσπονδία έβγαλε προς στιγμήν μια ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της ότι θα γίνει 21-29 Νοεμβρίου, αλλά στη συνέχεια την πήρε πίσω).

Ο Κώστας Δήμου, λοιπόν, τονίζει στις δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ, πως ναι μεν αυτό είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη λόγω της υγειονομικής κρίσης υγειονομική, αλλά τα κορίτσια θα έχουν κι άλλες ευκαιρίες για διάκριση, ενώ θα πρέπει να βγουν από αυτή την υπόθεση πιο δυνατές. Στο πλαίσιο της επιστροφής στην κανονικότητα, εξάλλου, μετά τη χαλάρωση των μέτρων, ο Δήμου είναι υπέρ της διεξαγωγής των πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών και ηλικιών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Δήμου:

“Ζήσαμε μια άλλη πραγματικότητα. Ήταν μια δυσάρεστη εξέλιξη, καθώς ακυρώθηκαν όλα. Υπήρχαν τα όνειρα και οι στόχοι των μικρών παιδιών στους οποίους ήμασταν  όλοι ευλαβικά προσηλωμένοι, αλλά δεν μπορέσαμε να προσπαθήσουμε να τους πετύχουμε. Όμως, η ζωή συνεχίζεται. Θα υπάρξουν οι διοργανώσεις στις επόμενες χρονιές και θα καλύψουμε τα κενά.

Και, ξέρετε, από τις δυσκολίες βγαίνουμε πιο δυνατοί και προσπαθούμε ακόμα περισσότερο. Θα παρουσιαστούν πολλές ευκαιρίες. Του χρόνου θα γίνουν όλες οι διοργανώσεις και οι καλοί αθλητές, που είναι και καλοί μαθητές θα πετύχουν και τους αθλητικούς, αλλά και τους ακαδημαϊκούς στόχους τους.

Όλον αυτόν τον καιρό της καραντίνας δεν είχαμε επαφή με τα κορίτσια της προεθνικής ομάδας των Νεανίδων, αλλά μόνο μέσω των προπονητών τους στα σωματεία. Ξέρω ότι είναι δυσαρεστημένα τα παιδιά μας για τις ακυρώσεις των διεθνών διοργανώσεων, αλλά από αυτές τις δυσκολίες θα σκληραγωγηθούμε και θα κοιτάξουμε μπροστά. Δεν πρέπει να είμαστε τόσο αρνητικοί και ματαιόδοξοι, αλλά να έχουμε και έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης με θετική ενέργεια

Τα μεγάλα πρωταθλήματα, αλλά και τα ηλικιακά πρέπει να γίνουν για να κρατηθούν όρθια τα σωματεία και να μείνει ζωντανό το άθλημα. Υπάρχει, δηλαδή, ειδικός σκοπός και γι αυτό πρέεπι να ακολουθήσουμε το σχετικό πλάνο της Ομοσπονδίας”.

Ο Κώστας Δήμου μιλάει και με την ιδιότητά του ως προπονητής της ανδρικής ομάδας υδατοσφαίρισης του Πανιωνίου και ξεκαθαρίζει τη θέση του σωματείου του για το συγκεκριμένο ζήτημα:

“Ο Πανιώνιος προβληματίστηκε έντονα με το μεγάλο αυτό διάστημα της αποχής από τις προπονήσεις και τις αγωνιστικές δραστηριότητες -που έγιναν αναγκαστικά, καθώς προείχε η διασφάλιση της υγείας μας. Όπως προβληματίστηκαν, φυσικά, όλα τα σωματεία. Για τον Πανιώνιο, λοιπόν, μετά τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και τη χαλάρωση των μέτρων, προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη του αθλήματος. Προς αυτή την κατεύθυνση, λοιπόν, κινείται και η εκπεφρασμένη άποψη να διεξαχθούν όλα τα εγχώρια πρωταθλήματα.

Η διαδικασία της επανέναρξης και ολοκλήρωσης των διοργανώσεων είναι στο πλαίσιο της ώθησης του αθλήματος, στη νοοτροπία του «ειδικού σκοπού», δηλαδή να ορθοποδήσουμε και πάλι, τα σωματεία και οι αθλητές μας και πάει μπροστά το άθλημα. Γι αυτό χρειάζεται μόνο θετική σκέψη και μπορούν να ξεπεραστούν όλες οι δυσκολίες που έχουν προκύψει. Άλλωστε θα τηρηθούν όλα τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν εκπονηθεί από την Πολιτεία”.

Πηγή: koe.org.gr – Γιάννης Κορακής

Facebook Comments