Στην απόφασή της να διοργανώσει πανελλήνια πρωταθλήματα εμμένει με κάθε κόστος η κολυμβητική ομοσπονδία Ελλάδας, η οποία εξέδωσε τη σχετική προκήρυξη για τα Εθνικά, περιφερειακά και αναπτυξιακά πρωταθλήματα.

Πέραν του πρωτοκόλλου, που θα διαβάσετε παρακάτω, η Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι το Εθνικό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών θα διεξαχθεί ταυτόχρονα σε ΟΑΚΑ και Ποσειδώνιο.

Όσον αφορά τα αναπτυξιακά, θα διεξαχθούν σε επτά (!) διαφορετικά κολυμβητήρια σε όλη την Ελλάδα. Από αυτά, ορισμένα είναι κλειστά και μισά ανοιχτά.

Όπως αντιλαμβάνεστε, λόγω της πανδημίας και των συνθηκών που προκάλεσε, τα πρωταθλήματα θα διεξαχθούν κάτω από ειδικές συνθήκες. Η ΚΟΕ θα ενοποιήσει όλα τα αποτελέσματα. Δεν χρειάζεται να είσαι γνώστης για να προβλέψεις τη σωρεία ενστάσεων που θα έρθει ως απόρροια της παραπάνω απόφασης. Σωματεία και γονείς θα ξεσηκωθούν, καθώς αποτελεί ένα άνισο σύστημα διεξαγωγής. Διαφορετικές συνθήκες αγώνων, διαφορετική τεχνολογία στις πλάκες χρονομέτρησης, διαφορετικοί βατήρες εκκίνησης, άλλοι με υποπόδια, άλλοι χωρίς. Βατήρες υπτίου επίσης δεν υπάρχουν παντού. Επίσης, σε κολυμβητήρια με πλάκες παλαιάς τεχνολογίας θα βρεθούν εξ ανάγκης (Μη καταγραφής επίδοσης από πλάκα) χρονομέτρες (Χειροκίνητη μέτρηση), που δεν είναι ότι πιο αντικειμενικό…

Ακόμη, στα κλειστά κολυμβητήρια η θερμοκρασία νερού που απαιτείται είναι 26 βαθμοί Κελσίου, αλλά την ίδια ώρα στους αγώνες των ανοιχτών κολυμβητηρίων δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θερμοκρασία θα υπάρχει, καθώς και τι αέρα θα έχει. Οι μισοί κολυμβητές θα αγωνιστούν σε άπνοια και οι μισοί με άνεμο που δεν μπορεί να προβλεφθεί από κανέναν. Μπορεί στα ανοιχτά να έχει τότε 30 βαθμούς θερμοκρασία νερού και 5 μποφόρ, για παράδειγμα.

Αν όλα αυτά δεν συνθέτουν την εικόνα μιας άνισης καταμέτρησης αποτελεσμάτων, τότε τι θεωρείται άνισο; Μην ξεχνάμε ότι εδώ «παίζεται» η μοριοδότηση για τις Πανελλήνιες εξετάσεις και αγώνες χρόνων από αθλητές, σωματεία και οικογένειες.

Μια τέτοια τακτική καταστρατηγεί την έννοια του πανελληνίου πρωταθλήματος και του ισότιμου ανταγωνισμού, όπως δήλωσε σε πρόσφατη ανακοίνωση του ο ΣΕΕΔΑ!

Αφού, λοιπόν, η ΚΟΕ επιθυμεί τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων κλασικής κολύμβησης, ας κάνουν τα περιφερειακά πρωταθλήματα έτσι και ας βγουν οι καλύτεροι 16 χρόνοι (Για να υπάρξουν και βαθμολογίες) σε κάθε αγώνισμα. Αυτοί οι 16 να αγωνιστούν στο ΟΑΚΑ σε ίδιες συνθήκες. Έτσι και δικαιοσύνη θα υπάρξει περισσότερη και θα αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Όσον αφορά την Τεχνική κολύμβηση, που η διεξαγωγή δεν θα γίνει καν ταυτόχρονα ανά περιφέρειες, θα αναφερθούμε σε επόμενο άρθρο του Aquafeed24.com


Η ανακοίνωση της ΚΟΕ για τα Πανελλήνια κλασικής κολύμβησης:

Τον προγραμματισμό για τα Πανελλήνια πρωταθλήματα κολύμβησης ανακοινώνει η ΚΟΕ, αποστέλλοντας ήδη στα σωματεία τα σχετικά Πρωτόκολλα διεξαγωγής τους.

Σύμφωνα με αυτό, τα Πανελλήνια πρωταθλήματα θα διεξαχθούν σε μορφή τελικών σειρών στις επτά (7) Περιφέρειες για τις Αναπτυαξιακές Κατηγορίες, ενώ το Εθνικό Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί ταυτόχρονα, σε Νότο (Αθήνα) και Βορρά (Θεσσαλονίκη), με τον ίδιο τρόπο.

Τα Κολυμβητήρια διεξαγωγής των αγώνων:

Αττική: ΟΑΚΑ

Θεσσαλονίκη: Ποσειδώνιο

Ηπείρου: Εθνικό Ιωαννίνων

Πελοποννήσου: “Αντώνης Πεπανός”, Πάτρα

Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης: Δημοτικό Αλεξανδρούπολης

Θεσσαλίας: Ανοιχτό Λάρισας

Κρήτης: Εθνικό Ηρακλείου

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων, είναι:

  1. Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναπτυξιακών Ηλικιών (Παμπαίδων / Παγκορασίδων, Παίδων / Κορασίδων, Εφήβων / Νεανίδων): 25 – 29 Ιουλίου

Οι δηλώσεις συμμετοχής έως τις 10 Ιουλίου

  1. Εθνικό Πρωτάθλημα

Α. Νότια Ελλάδα (ΟΑΚΑ): 5-6 Αυγούστου

Β. Βόρεια Ελλάδα (Ποσειδώνιο): 5-6 Αυγούστου

Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 31 Ιουλίου

Τα Πρωτόκολλα διεξαγωγής των αγώνων ΕΔΩ

 

 

 

Facebook Comments