Ο πρώτος ημιτελικός και πρώτο γενικώς παιχνίδι για το Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ελλάδος σε άνδρες και γυναίκες ξεκίνησε με το ματς τη ΑΕΚ απέναντι στη Γλυφάδα. Η γυναικείας ομάδα της ΑΕΚ στην πρώτη της εμφάνιση σε Final 4 Κυπέλλου, έκανε ένα τρομερό πρώτο ημίχρονο, ενώ και οι δύο ομάδες έπαιξαν καταπληκτική άμυνα. Ωστόσο το δεύτερο ημίχρονο έγινε αλλαγή σκηνικού και η Γλυφάδα με πρώτη σκόρερ τη Νίνου, και παρά τη συγκλονιστική εμφάνιση της Αρχοντάκη, πήρε την νίκη πρόκριση με 8-7 στον τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος!

 

1o ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: Το παιχνίδι ξεκίνησε με κερδισμένο σπριντ και γκολ για την ΑΕΚ με τη Στρατηδάκη στα 7:34 με γυριστό σουτ. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες έπαιξαν καλές άμυνες και για τα επόμενα 5 λεπτα το σκορ έμεινε το ίδιο με τις Γκανγκλ και Αρχοντάκη να κάνουν πολύ καλή δουλειά. Στο 3:21 η Γλυφάδα ισοφάρισε με τη Νίνου από το σημείο του πέναλτι. Με τον ίδιο τρόπο όμως η ΑΕΚ απάντησε κάνοντα το 2-1 με την Κώτσια στο 2:26. Η Αρχοντάκη στη συνέχεια αρνήθηκε στις παίκτριες του ΑΝΟΓ το γκολ με κάποιες πολύ όμορφες αποκρόυσεις. Στη συνέχεια στα 3 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της αναμέτρησης η ΑΕΚ έκανε το 3-1 με την Ευφροσύνη Τσιμάρα με πολύ ωραίο σουτ από την περιφέρεια στον παίκτη παραπάνω.

2ο ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: Στην εκκίνηση του δεύτερο οκταλέπτου η ΑΕΚ πήρε το σπριντ και στην πρώτη φάση υποχρέωσε την Γκανγκλ σε μία καταπληκτική απόκρουση με το ένα χέρι. Η ΑΕΚ στη συνέχεια έχασε 2 ευκαιρίες στον παίκτη παραπάνω αφού η ομάδα του Θεόδωρου Ανδρεάκου έπαιξε υποδειγματική άμυνα. Στο 4:34 η Στρατηδάκη κέρδισε πέναλτι ωστόσο η Γκανγκλ  απέκρουσε την εκτέλεση της Πασκάλ. Παρόλα αυτά στην συνέχεια της φάσης μετά το κόρνερ, η Κώτσια με το δεύτερο προσωπικό της τέρμα έκανε το 4-1και  πάλι από την περιφέρεια. Δυο λεπτά αργότερα η έτερη Τσιμάρα της ομάδας της ΑΕΚ, η Ευδοκία με πολύ ωραίο σουτ στον παραπάνω έκανε το 5-1 για την ΑΕΚ! Η Γλυφάδα βρήκε σκορ μετά από περίπου 10 αγωνιστικά λεπτά με την Ειρήνη Νίνου, με μία υπέροχη λόμπα από την περιφέρεια.

3ο ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: Στην εκκίνηση του δεύτερου ημιχρόνου η Γλυφάδα βρήκε σκορ στο πρώτο λεπτό και μείωσε σε 5-3 με την Κούλχας. Στη συνέχεια με την Τίνα Κοντογιάννη μέσα από τα 5 μετρα  και στην Ειρήνη Νίνου από κοντά να εκτελούν την Αρχοντάκη, ο ΑΝΟΓ ισοφάρισε σε 5-5. Παρά τα τρία συνεχόμενα τέρματα που δέχθηκε η ομάδα της Κικής Λιόση, βρήκε αντίδρασε και με ένα καταπληκτικό σουτ από πλάγια δεξιά, η Τσιμάρα έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα της. Στο 3:13 η Ελένη Αντωνιάδη από τα 3 μέτρα εκτέλεσε εύκολα με σκαστό διαγώνιο σουτ και έφερε το ματς ξανά στην ισοπαλία. Το οκτάλεπτο τελείωσε 6-6 με την Εμμανουέλα Αρχοντάκη να δίνει ρεσιτάλ κάτω από τα δοκάρια της.

4ο ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: Στο τέταρτο οκτάλεπτο η Γλυφάδα πήρε για πρώτη φορά στο παιχνίδι προβάδισμα με την Ειρήνη Νίνου να πετυχαίνει ένα εντυπωσιακό γκολ με άμεση εκτέλεση στην κόντρα από τα 6 μέτρα κάνοντας το 7-6. Στη συνέχει η Φουντωτού έδωσε αέρα δύο γκολ στα 2:20 πριν το τέλος  διαμορφώνοντας το 8-6 από τα 6 μέτρα. Στην εκπνοή του παιχνιδιού η Πασκάλ έκανε το τελικό 8-7.

Οκτάλεπτα: 3-1 ,2-1, 1-4, 1-2

ΑΝΟΓ: Θεόδωρος Ανδρεάκος: Γκανγκλ, Κλαψιανού, Γκίλλα, Θομωπούλου, Γρηγοροπούλου, Νίνου 4, Αντωνιάδη 1, Κολιτσοπούλου, Κούλχας 1, Φουντωτού 1, Βόγκα, Κοντογιάννη 1, Καρύτσα, Κατσώνη, Κανελλοπούλου

ΑΕΚ: Κική Λιόση: Αρχοντάκη, Πασκάλ 1, Κάσσαρη, Λούδη, Γαβαλά, Μαστρόκαλου, Μιχαηλίδου, Στρατηδάκη 1, Κώτσια 2, Τσιμάρα Ευφ 1, Τσιμάρα Ευδ 2, Γροζοπούλου, Τσουρή, Κοβάσεβιτς, Βαμβακάρη

Περισσότερα σε λίγο..