Σε πολύ καλή κατάσταση έδειξε πως βρίσκεται ο Απόστολος Χρήστου που νίκησε πριν λίγο στο μίτινγκ της Μασσαλίας («Open Mediterranee»), με 53.72 στα 100μ ύπτιο.

Μια επίδοση που είναι καλύτερη από το όριο που έχει τεθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 (53.74) αλλά ο συγκεκριμένος αγώνας δεν μετράει για την επίτευξη ορίου. Ούτε ο επόμενος που ο Χρήστου θα λάβει μέρος (μαζί με τον Απόστολο Σίσκο) μετράει και είναι το μίτινγκ «Camille Muffat» της Νίκαιας (15-16 Μαρτίου), όπου θα αγωνιστεί σε 50, 200μ ύπτιο. Μετράει όμως ο τελικός του GIANT OPEN που διεξάγεται στο Σεν Ζερμαίν (18-19 Μαρτίου) και στο οποίο έχουν δηλωθεί οι Χρήστου και Σίσκος.

Ο Χρήστου στη πρώτη κούρσα που έκανε σήμερα, σημείωσε επίδοση 55.30.

Οι κούρσες του αναλυτικά ΕΔΩ.

Στη Μασσαλία αγωνίστηκε επίσης ο Κρίστιαν Γκολομέεβ στα 50μ ελεύθερο. Με 22.82 πέρασε στην επόμενη φάση, η επίδοσή του ήταν 22.51 στον προημιτελικό, 22.33 στον ημιτελικό και 22.23 στον τελικό όπου κατέλαβε τη 4η θέση. Ανά 40’ έκανε και μια κούρσα. Το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι 21.96.

Οι κούρσες του αναλυτικά ΕΔΩ.

Τους δυο πρωταθλητές μας συνόδευσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Άκης Οικονόμου που δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι. Ο Απόστολος μπορεί να πιάσει την άλλη εβδομάδα το όριο στο Παρίσι. Για να μπορεί όμως να βρεθεί εκεί, θα έπρεπε να εξασφαλίσει την συμμετοχή του μέσα από τους αγώνες της Μασσαλίας. Ο Κριστιάν μπορεί από το Ακρόπολις τον Μάϊο να εξασφαλίσει το ολυμπιακό όριο. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την παρουσία και του Κρίστιαν. Στα 50μ ελεύθερο συμμετείχαν αρκετοί καλοί κολυμβητές, σε αντίθεση με άλλα αγωνίσματα».

Πηγή: koe.org.gr