Η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών δείχνει σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και είναι έτοιμη να… τελειώσει τη δουλειά στα προκριματικά του World Cup στην Ποντγκόριτσα, σφραγίζοντας την πρόκριση στην τελική φάση (Super Final, Λος Άντζελες 30/6-2/7). Η ασημένια Ολυμπιονίοκης του Τόκιο και χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια της Βουδαπέστης, ανοίγει τα φτερά της για νέες διακρίσεις. Έχει πετύχει δύο σημαντικές και καθοριστικές νίκες σε τρεις αγώνες μέχρι στιγμής στον Β Όμιλο (επί Σερβίας και Αυστραλίας, ενώ έχει και μια ήττα από Ισπανία) και απομένουν τα δύο παιχνίδια, με τη Γεωργία (Δευτέρα 13/3 στις 18:30) και το Μαυροβούνιο (Τρίτη 14/3 στις 20:30).

Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου, εκ των πρωταγωνιστών σε αυτό το πολύ καλό φετινό ξεκίνημα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, μιλάει στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, τη μέρα του ρεπό της Εθνικής, δηλώνει σίγουρος και αποφασισμένος (όπως και οι συμπαίκτες του) για την πρόκριση στα τελικά, ενώ αναφέρεται και στον μεγάλο φετινό στόχο που είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα (14-30/7), όπου η ομάδα έχει επίσης υψηλές βλέψεις. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Το δείγμα γραφής που έχουμε από την Εθνική ομάδα, σε αυτά τα πρώτα της τρία παιχνίδια στα προκριματικά του World Cup, είναι πολύ καλό. Έχουμε αποδείξει ότι παραμένουμε πάντα σε υψηλό επίπεδο. Αν εξαιρέσουμε ένα μικρό νεκρό διάστημα στον αγώνα με την Ισπανία, που τελικά μας στοίχισε και τη νίκη, σε όλα τα υπόλοιπα χρονικά διαστήματα -και στα τρία ματς- η απόδοσή μας ήταν εξαιρετική. Ειδικά στο παιχνίδι με την πάντα ισχυρή Σερβία, όπου ήμασταν -θεωρώ- καταιγιστικοί, ειδικά στο πρώτο μέρος, αλλά και στο δεύτερο με κάποια λάθη. Στο ματς με την Αυστραλία, εξάλλου, μπήκαμε από την αρχή συγκεντρωμένοι και δεν αφήσαμε περιθώρια αμφισβήτησης.

Η αλήθεια είναι πως, πλέον, η πρόκριση βρίσκεται πολύ κοντά. Απομένουν δύο παιχνίδια, με Γεωργία και Μαυροβούνιο. Και σε αυτά θα επιδιώξουμε να μπούμε το ίδιο αποφασισμένοι και συγκεκτρωμένοι στον στόχο, για να πάρουμε τη νίκη. Παρά το ότι κάναμε αυτό το -ομολογουμένως- καλό ξεκίνημα στη φετινή σεζόν, έχουμε ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης, ώστε, αγώνα με τον αγώνα και προπόνηση με την προποόνηση, μόνο καύτεροι θα γινόμαστε.

Και, πιστεύω, ότι έχουμε κάθε δικαίωμα, να στοχεύουμε στην παγκόσμια κορυφή. Κι εννοώ για τον στόχο μας το επερχόμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Φουκουόκα. Έχουμε, βέβαια, αρκετά βήματα ακόμα μέχρι εκεί. Πρώτα να τελειώσουμε την αποστολή μας εδώ, με την πρόκριση στα τελικά του World Cup στο Λος Άντζελες. Μια διοργάνωση, έτσι κι αλλιώς πολύ σημαντική, αλλά που θα χρησιμεύσει και ως μια πολύ δυνατή προετοιμασία για να είμαστε στην καλύτερή μας αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Εκεί που, όπως είπα, στοχεύουμε όσο ψηλότερα γίνεται».

Πηγή: koe.org.gr