Κούνεο: Γέμισαν μετάλλια την ΕΛΛΑΔΑ!

0

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Εθνικής μας ομάδας Συγχρονισμένης κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο, στο Κούνεο της Ιταλίας, κορυφώθηκε και ολοκληρώθηκε με ένα εξαιρετικό φινάλε, δηλαδή με δύο ακόμα μετάλλια στο κλείσιμο της αυλαίας των αγώνων, το απόγευμα της Κυριακής. Η Ελλάδα, μάλιστα, κατέκτησε τη 2η θέση στη γενική βαθμολογία της διοργάνωσης, ανάμεσα σε 15 χώρες που βαθμολογήθηκαν στη διοργάνωση και επιστρέφει με μια σπουδαία συγκομιδή επτά μεταλλίων (που περιγράφουμε αναλυτικά παρακάτω), κάτι που δείχνει τη σημαντική πρόοδο του αθλήματος σε δύσκολες συνθήκες.

Το αγαπημένο, πολλά υοσχόμενο και συνεχώς ανερχόμενο Ντουέτο μας με τις Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου εκτέλεσε πολύ καλύτερα το πρόγραμμά τους στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος του αγωνίσματος (απ’ ό,τι στον χθεσινό προκριματικό που ήταν 4ο), βαθμογογήθηκε με 87,8000 β., ξεπέρασε τις Ουκρανές, αλλά και πολλές ακόμα εκπροσώπους χωρών (τα 12 καλύτερα Ντουέτα έλαβαν μέρος στον τελικό) και ανέβηκαν στο βάθρο κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο, όπως είχαν κάνει και στο τεχνικό πρόγραμμα του Ντουέτου.

Το χρυσό μετάλλιο στο Ελεύθερο Ντουέτο πήραν οι Ισπανίδες Καρμπονέλ – Ραμίρεζ με 93,1333 β. και το ασημένιο οι Ιταλίδες Τσερουτι – Φέρρο με 91,5000 β.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στον τελικό του Ελεύθερου Ντουέτου ΕΔΩ.

Το Μικτό Ντουέτο μας, στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος, αποτελούμενο αυτή τη φορά από την Βασιλική Κοφίδη (αντί της Όλγας Κουργιαντάκη) και τον Βασίλη Γκορτσιλά κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 69,6667 β. Το χρυσό μετάλλιο πήραν οι Περουπάτο – Μινισίνι (Ιταλία) με 87,6333 β. και το ασημένιο οι Ισπανίδς Φερέρας – Ρίμπες με 82,9000 β. Αυτές οι τρεις χώρες πήραν μέρος στο αγώνισμα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στον τελικό του Ελεύθερου Μικτού Ντουέτου ΕΔΩ.

Έτσι η ελληνική αποστολή επιστρέφει τη Δευτέρα το μεσημέρι στην Αθήνα (11.45 με πτήση της Alitalia από Ρώμη) με επτά (7) μετάλλια στις αποσκευές της στους οκτώ (8) τελικούς του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου και συγκεκριμένα, 1 χρυσό στο Highlight, 1 ασημένιο στο Κόμπο, 5 χάλκινα (σε Τεχνικό και Ελεύθερο Ντουέτο, σε Τεχνικό και Ελεύθερο Μικτό Ντουέτο και σε Τεχνικό Ομαδικό), αλλά και μια 5η θέση στο Ελεύθερο Ομαδικό.

Αναλυτικά η ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου στο Κούνεο ΕΔΩ.

Πηγή: ΚΟΕ