Την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Άλμπερτ Εσπανιόλ ανακοίνωσε η πρόσφατη αντίπαλος του Απόλλωνα Σμύρνης στο Challenger Cup, Τενερίφη. Ο Καταλανός θα συνεχίσει να ηγείται του συλλόγου ως παίκτης-προπονητής μέχρι το 2025, μετά από την υπογραφή της νέας συμφωνίας του αυτή την εβδομάδα.

Ο Εσπανιόλ, οποίος φέτος είναι στην τρίτη του χρονιά με την ομάδα της Τενερίφης, υπέγραψε την ανανέωσή του μέχρι το 2025, καθώς θα συνεχίσει για δύο ακόμη σεζόν ως παίκτης-προπονητής: «Είμαι πολύ άνετος εδώ, είμαι ευτυχισμένος εδώ και θέλω να μείνω εδώ για πολύ καιρό», λέει ο ηγέτης της ομάδας, δηλώνοντας ότι είναι ερωτευμένος με το νησί και το έργο που γίνεται στον σύλλογο: «Θέλουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να επιτύχουμε πράγματα όπως φέτος και να ενισχύσουμε τις ακαδημίες.

Ο Ισπανός, με μια μακρά καριέρα και εκτενή παρουσία σε μεγάλους συλλόγους σε διαφορετικές χώρες (Barceloneta, Mataró, Olympiakos, Ortigia, Rari Nantes Florentia και Pays d’Aix), καθώς και στην Εθνική ομάδα της Ισπανίας (αργυρό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2009 στη Ρώμη, Ολυμπιακοί Αγώνες στο Λονδίνο 2012 και το Ρίο 2016), έφτασε στα Κανάρια Νησιά το 2020-2021 για να αντιμετωπίσει την πρώτη του εμπειρία στον πάγκο, συνδυάζοντάς την με τη… δουλειά του ως παίκτης: «Ήξερα ότι αυτό το διπλό καθήκον θα ήταν δύσκολο, αλλά όλα πήγαν καλά χάρη στην ομάδα που έχω. Αισθάνομαι ακόμα καλά φυσικά, αλλά θα ήθελα να παίζω λιγότερα λεπτά κάθε φορά και να επικεντρωθώ περισσότερο στον καθοδηγητικό ρόλο από τον πάγκο».