Πλησιάζουν τα ευρωπαϊκά προκριματικά του νεοσύστατου World Cup, με τον Σάντρο Καμπάνια να επιλέγει 17 παίκτες για την αποστολή στο Ζάγκρεμπ, εκεί όπου θα διεξαχθεί ο Α’ Όμιλος, ενώ ο Β’ Όμιλος θα λάβει χώρα στην Ποντγκόριτσα με τη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας.

Ο Ιταλός προπονητής παρότι είχε δικαίωμα να επιλέξει ακόμη έναν (σύνολο 18) αθλητή, παίρνει μαζί του στην Κροατία 17 αθλητές, με τους 15 να είναι ίδιοι με το Πανευρωπαίκό πρωτάθλημα του Σπλιτ, όπου η Σετεμπέλο πήρε την 4η θέση. Στις… επιστροφές, η πολύ σημαντική του Τσάλο Ετσενίκε, που έχει επανέλθει μετά το χειρουργείο, ενώ ο ταλαντούχος Φίλιπο Φερέρο επίσης επανέρχεται, αφού πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν με την Ορτίτζια.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε χώρα μπορεί να έχει 18 αθλητές και πριν τον αγώνα να επιλέγονται οι 15.

Οι παίκτες που κάλεσε ο Σάντρο Καμπάνια: Jacopo Alesiani, Edoardo Di Somma, Vincenzo Dolce, Vincenzo Renzuto (Brescia), Francesco Condemi, Filippo Ferrero (Ortigia), Luca Damonte (Ferencvaros), Giacomo Cannella, Marco Del Lungo, Francesco Di Fulvio, Gonzalo Echenique, Andrea Fondelli, Matteo Iocchi Gratta, Nicholas Presciutti (Pro Recco), Lorenzo Bruni, Gianmarco Nicosia (Savona), Luca Marziali (Spandau). 

Τα γκρουπ:

Όμιλος Α’: Ιταλία, Κροατία, Ιαπωνία, Ουγγαρία, Γαλλία, ΗΠΑ

Όμιλος Β’: Σερβία, Ελλάδα, Γεωργία, Αυστραλία, Ισπανία, Μαυροβούνιο