Στη Νετάνια αναχωρεί αύριο (1/7, 12.45) η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Νέων γυναικών (Κ19) όπου και θα μετάσχει (3-11/7) στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Οι «13» αθλήτριες που ταξιδεύουν στο Ισραήλ: Φοίβη Αγγελίδη, Τίνα Καϊάφα, Λυδία Μαυρωτά, Θωμαίς Μουστακαρία, Ευδοκία Τσιμάρα, Μαρία Καραγιάννη, Στεφανία Σάντα, Σοφία Τορνάρου, Ευφροσύνη Τσιμάρα, Νεφέλη Χαλδαίου, Δέσποινα Καλογεροπούλου, Φωτεινή Τριχά και Χριστίνα Σιούτη (απευθείας την Κυριακή, 3/7, από Βουδαπέστη). 

Αρχικά, όπως σας είχε ενημερώσει το #AQF24, η Διονυσία Κουρέτα βρισκόταν στην αποστολή, ωστόσο λόγω ίωσης δεν θα μπορέσει να ταξιδέψει και στη 13άδα συμπεριλήφθηκε η αμυντικός, Δέσποινα Καλογεροπούλου.

Η 13άδα της Ελλάδας για το Πανευρωπαϊκό της Νετάνια!

Μαζί τους, η Ομοσπονδιακή τεχνικός Ευτυχία Καραγιάννη, η συνεργάτης της Κατερίνα Οικονομοπούλου, η φυσικοθεραπεύτρια Ειρήνη Κουρούμαλου, η διεθνής διαιτητής Μαρία Δασκαλοπούλου και ο υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής της γυναικείας υδατοσφαίρισης Δημήτρης Κύρκος (αρχηγός αποστολής).

Στις 8 Ιουλίου, στη Νετάνια, θα μεταβεί και η Ομοσπονδιακή τεχνικός των Γυναικών Αλεξία Καμένου.

Η Ελλάδα μετέχει στον Γ’ Όμιλο με αντιπάλους τις: Ελβετία (4/7, 16.30), Ουγγαρία (5/7, 20.30) και Γερμανία (6/7, 17.30).

Οι υπόλοιποι, Όμιλοι της διοργάνωσης:

Α’: Ισπανία, Ισραήλ, Τουρκία, Ρουμανία, Σερβία

Β’: Γαλλία, Ιταλία, Σλοβακία, Κροατία

Δ’: Ολλανδία, Βρετανία, Πορτογαλία, Ουκρανία

Οι 1οι των Ομίλων περνούν απευθείας στους «8» της διοργάνωσης, ενώ οι 2οι και 3οι παίζουν χιαστί νοκ άουτ παιχνίδια πρόκρισης. Ο Όμιλος μας, παίζει χιαστί με τον Α’ Όμιλο.