Με εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός πήρε το πρώτο ντέρμπι της σεζόν καθώς επικράτησε με 10-6 του ΝΟ Βουλιαγμένης για την 3η αγωνιστική της Α1 Γυναικών. Το συγκρότημα του Δημήτρη Κραβαρίτη «έτρεξε» ένα επιμέρους σερί 6-1 και έβαλε τις βάσεις για την νίκη, ενώ ήταν η πρώτη ήττα για την ομάδα του Λαιμού στο πρωτάθλημα στην επιστροφή της Χρυσής Διαμαντοπούλου ως αντίπαλος των «ερυθρολεύκων» . Πλέον οι δύο ομάδες αναμετρώνται το Σάββατο στις 21/10 στο ίδιο κολυμβητήριο για τους ομίλους του LEN Champions League.

Ολυμπιακός – ΝΟ Βουλιαγμένης 10-6

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι δύο ομάδες έδωσαν μεγάλη έμφαση στο αμυντικό κομμάτι όπως αναμενόταν με τις «μάχες» να είναι δυνατές και στις δύο πλευρές της πισίνας. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει το μοναδικό τέρμα του πρώτου οκταλέπτου με την Χριστίνα Σιούτη σε παίκτρια παραπάνω στο 2:44 με τις «ερυθρόλευκες» να μετρούν 1/4 σε αυτό το τομέα. Παράλληλα αρκετές επεμβάσεις πραγματοποίησε η Χρυσή Διαμαντοπούλου στην επιστροφή της ως αντίπαλος στο Πειραιά.

Στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός με όπλο την άμυνα και τις κόντρες ανέβασε στροφές εκτοξεύοντας την διαφορά αφού προηγήθηκε με 6-1 στο πρώτο ημίχρονο. Το συγκρότημα του Δημήτρη Κραβαρίτη διπλασίασε τα τέρματά του με την Μαργαρίτα Πλευρίτου από την περιφέρεια, ενώ η Νικόλ Ελευθεριάδου έκανε το 3-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε η ίδια από την Έλενα Ελληνιάδη που χρεώθηκε την δεύτερη ποινή της. Εν συνεχεία οι «ερυθρόλευκες» πέτυχαν άλλα τρία τέρματα με τις Έλενα Ξενάκη σε φουνταριστό και με τις Νικόλ Ελευθεριάδου και Ιωάννα Χυδηριώτη σε κόντρα. Ο ΝΟ Βουλιαγμένης πέτυχε το μοναδικό τέρμα χάρη σε εύστοχη εκτέλεση της Μαρίας Πάτρας στο 0:03 του πρώτου ημιχρόνου.

Στο τρίτο οκτάλεπτο το συγκρότημα της Κικής Λιόση μείωσε σε 6-2 με ωραίο τελείωμα από τη φουνταριστό, ενώ η Ιωάννα Χυδηριώτη απάντησε άμεσα από την περιφέρεια για το 7-2 του Ολυμπιακού. Παρόλα η ομάδα του Λαιμού με σερί 3-0 από τις Αθηνά Γιαννοπούλου και Τζούστρα σε κόντρα και Κική Στρατιδάκη σε παίκτρια παραπάνω μείωσε σε 7-5. Η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη με ωραίο γυριστό από τη φουνταριστό έκανε το 8-5 και διέκοψε παράλληλα το σερί του ΝΟΒ.

Στη τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός ανέβασε εκ νέου την διαφορά (9-5) με το τρίτο τέρμα της Νικόλ Ελευθεριάδου από τη περιφέρεια, ενώ η Έλενα Ελληνιάδη σε παίκτρια παραπάνω μείωσε σε 9-6. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε η Νικόλ Ελευθεριάδου με το τέταρτο προσωπικό τέρμα χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στα 0:59.

Ο Ολυμπιακός είχε 1/8 σε παίκτρια παραπάνω και 2/2 πέναλτι, ενώ ο ΝΟ Βουλιαγμένης μέτρησε 2/5 σε παίκτρια παραπάνω και 1/1 πέναλτι.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 5-1, 2-4, 2-1

Ολυμπιακός (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Πλευρίτου Ελ., Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου 4, Τριχά, Ξενάκη 1, Σιούτη 1, Πλευρίτου Μ. 1, Σάντα, Πλευρίτου Β., Τζωρτζακάκη, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Νίγκρο, Δραγωτού, Χριστουδούλου

ΝΟ Βουλιαγμένης (Κική Λιόση): Κοτσιώνη, Καϊάφα, Καλεροπούλου, Ελληνιάδη 1, Γιαννοπούλου 1, Κρασσά, Σλίκινγκ, Πάτρα Μ. 1, Στρατιδάκη 1, Ανδρεάδη, Τζούστρα 2, Αγγελίδη, Διαμαντοπούλου Χ., Καπετοπούλου, Βάλβη