Εντυπωσιακές επιδόσεις και νίκες σημειώνουν οι Έλληνες κολυμβητές κατηγορίας Masters, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ήδη η ελληνική αποστολή μετράει επτά μετάλλια έως σήμερα, με την αρχή να γίνεται από την ηρωίδα της ζωής, Βίκυ Κουβέλη, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 3.000μ. ανοιχτής θάλασσας. Παρά τις αντίξοες συνθήκες και την περιορισμένη ορατότητα από τον έντονο κυματισμό, η Κουβέλη τα κατάφερε ξανά και συνέχισε τις δικές της τεράστιες επιτυχίες, κατακτώντας την τρίτη θέση στα 3.000 μέτρα Open Water, στην κατηγορία γυναικών 45-49 ετών, καλύπτοντας την απόσταση σε χρόνο 46:23.6. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του τριφυλλιού έχασε την πρωτιά από την Ιταλίδα Ντανιέλα Σαμπατίνι η οποία κάλυψε την απόσταση σε 44:50.3, ενώ στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Ουγγαρέζα Ευα Ντιάνα Σζοκόλ με χρόνο 45:55.3.

Τη συνέχεια έκανε ο εντυπωσιακός Γιώργος Δεμέτης, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. ύπτιο, ενώ συνέχισε χάλκινο στα 200μ. ελεύθερο, δείχνοντας ότι όσα χρόνια και αν περάσουν, πάντα χτυπά η ψυχή του πρωταθλητή.

Σειρά στα μετάλλια πήρε και η κορυφαία κολυμβήτρια του Ολυμπιακού, Γεωργία Χατζηγεωργίου, η οποία έχει πάρει ήδη τρία μετάλλια. Δύο ασημένια στα 100μ. και 200μ. ελεύθερο, αλλά και ένα χάλκινο στα 50μ. ελεύθερο με 27.81. Παράλληλα, η Χατζηγεωργίου πήρε και την 4η θέση στα 200μ. μεικτή ατομική.

Το έβδομο μετάλλιο της Ελλάδας πανηγύρισε ο Βασίλης Καπενής, που κατέκτησε το χάλκινο στα 100μ. πεταλούδα με χρόνο 57.97.

Παράλληλα, πολύ κοντά στο βάθρο βρέθηκε ο Άρης Ιωαννίδης στα 100μ. πεταλούδα, ενώ πολύ καλές εμφανίσεις έχει κάνει ο Λάμπρος Καρούτζος από το Ναύπλιο. Να σημειωθεί ότι όσοι κολυμβητές τερματίζουν εντός εξάδας λαμβάνουν (αναμνηστικό) μετάλλιο, οπότε ο Ιωαννίδης έχει ήδη ένα και ο Βασίλης Καπενής ακόμη ένα.

Έπεται συνέχεια από τους Έλληνες…