Η πανδημία συνεχίζει να διαφοροποιεί τα δεδομένα σε χώρες ανά τον πλανήτη και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επίσης δεν κράτησαν μακριά τον κορωνοϊό. Στο Κουβέιτ τις τελευταίες ημέρες έγινε έξαρση κρουσμάτων και το κράτος του Κόλπου αποφάσισε ολική απαγόρευση κυκλοφορίας ως τις 30 Μαΐου. Παράλληλα, το αεροδρόμιο του Κουβέιτ χαρακτηρίστηκε από τα πιο επικίνδυνα για τη μετάδοση του ιού.

Το γενικό Lock Down επηρεάζει τη ζωή των ανθρώπων του αθλητισμού στη χώρα, ανάμεσά τους και ο Έλληνας τεχνικός, Μάρκος Μάρκογλου, ο οποίος έχει αναλάβει την Εθνική ομάδα ανδρών του Κουβέιτ.

Ο Έλληνας προπονητής εξηγεί στο Aquafeed24 τι ακριβώς συμβαίνει στη χώρα, τονίζοντας ότι ο ίδιος παραμένει ασφαλής και δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα, ενώ μιλάει για την υδατοσφαίριση στο Κουβέιτ και το πλάνο που υπάρχει για την αναβάθμιση του αθλήματος.

Εσείς, το ξέρατε ότι το όνομα«Κουβέιτ» είναι υποκοριστικό μιας αραβικής λέξης που σημαίνει «το φρούριο που χτίζεται κοντά στο ύδωρ»;


«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχουμε 17.500 περίπου και 124 θανάτους. Είχαμε πολύ λίγα κρούσματα και ξαφνικά άρχισαν να έχουμε 1000 περίπου κάθε μέρα. Οπότε εφάρμοσαν γενική απαγόρευση κυκλοφορίας. Μπορούμε να βγούμε για περπάτημα από 16.30 μέχρι 18.30 και μια φορά την εβδομάδα για σουπερμάρκετ που πρέπει να κλείσουμε ραντεβού μέσω application για να μας βγει ειδική άδεια.

Αυτό θα ισχύσει μέχρι 30 Μαΐου όπου και τότε τελειώνει και το Ραμαζάνι τους. Χθες ανακοίνωσαν ότι από 30 Μαΐου θα αρχίσουν να ανοίγουν σιγά σιγά όλα και ότι θα εφαρμοστεί η ανοσία της αγέλης. Επίσης και το αεροδρόμιο θα ανοίξει για να μπορούμε να ταξιδέψουμε.

Και από 1η Ιουλίου θα ξεκινήσουν τα αθλήματα με πρώτα αυτά του υγρού στίβου.
Εγώ προσωπικά δεν αντιμετωπίζω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα αυτές τις μέρες βγαίνω για περπάτημα κάθε μέρα τις ώρες που επιτρέπουν με άλλα δύο τρία άτομα που έχω γνωρίσει εδώ. Επίσης είμαι σε συνεχή επικοινωνία με την Ομοσπονδία και με ρωτάνε συνέχεια αν χρειάζομαι κάτι».

Για την υδατοσφαίριση στο Κουβέιτ και τους στόχους που έχει για να το αναβαθμίσει:

«Το πόλο (Όπως και όλα τα αθλήματα) εδώ έχει μείνει πολύ πίσω λόγο τιμωρίας τους από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και έτσι κάνουμε ένα γενικό restart. Στη περιοχή του κόλπου πάντως είμαστε πρωταθλητές. Επόμενος στόχος είναι το αραβικό πρωτάθλημα που ήταν να γίνει στα τέλη Μαρτίου στην Τυνησία Αλλά αναβλήθηκε με άγνωστη ημερομηνία ακόμα.

Επίσης αναβλήθηκε και το παγκόσμιο στο Βόλο με U16 που έχουμε καλή ομάδα. Και αυτός είναι ο στόχος μας να αναπτύξουμε τις μικρές ηλικίες και να περάσουμε μια πιο ευρωπαϊκή νοοτροπία στα παιδιά που ξεκινάνε τώρα.

Από τότε που έχουμε απαγόρευση αθλημάτων λόγο κορονωϊού κάνουμε θεωρητικό κομμάτι και γυμναστική μέσω βιντεοκλήσης για να κρατηθούμε σε φόρμα και τα παιδιά ανυπομονούν να ανοίξουν ξανά τα κολυμβητήρια. Παράλληλα, βλέπουμε και βίντεο από διεθνείς και ελληνικούς αγώνες. Επίσης αν όλα πάνε καλά το Νοέμβριο θα συμμετάσχουμε στα Asian sea games στις Φιλιππίνες. Ελπίζω να αρχίσουμε σύντομα ξανά γιατί μας πήγε πολύ πίσω όλη αυτή η ιστορία πάνω που είχαμε ξεκινήσει».

 

 

 

Facebook Comments