Οι πανηγυρισμοί του Μάριου Χατζηκυριακάκη για την πρόκριση του Υδραϊκού στα ημιτελικά του πρωταθλήματος έγιναν εκτός νερού, καθώς ο έμπειρος περιφερειακός στο τελευταίο παιχνίδι της σειράς στο «Παπαστράτειο» είχε αποχωρήσει από τον αγώνα με αποβολή με αντικατάσταση μαζί με τον Παναγιώτη Παπαδόγκωνα του Εθνικού, με τον οποίο είχε αντικρούσεις εν ώρα αγώνα. 

Το συγκεκριμένο ζευγάρι ομάδων τα τελευταία χρόνια προσφέρει συγκινήσεις και αρκετές φορές οι κόντρες δεν σταματούν εντός νερού, κάτι για το οποίο ο Χατζηκυριακάκης μιλάει στο Aquafeed24, στέλνοντας παράλληλα συγχαρητήρια στους συμπαίκτες του για τη μεγάλη πρόκριση της ομάδας του Δημήτρη Κραβαρίτη στην τετράδα.

Αναλυτικά:

«Σίγουρα έγινα τρία παρά πολύ όμορφα παιχνίδια καθόλη τη σειρά των προημιτελικών με θέαμα, ωραία γκολ και σκληρές μονομαχίες ανάμεσα σε δυο ισάξιες ομάδες, γι αυτό άλλωστε και τα τρία κρίθηκαν στις λεπτομέρειες μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.
Για εμάς ήταν μια μεγάλη πρόκριση λόγω και της έλλειψης των δυο αμυντικών μας στο τελευταίο παιχνίδι αλλά απέναντι σε μια ομάδα με πολύ μεγάλη ιστορία στο χώρο. Το έχω ξαναπεί και θα το επαναλάβω ότι ο Υδραϊκός στο χώρο δεν έχει κάποια ιστορία σε σχέση με τον Εθνικό που μαζί με τον Ολυμπιακό είναι η ίδια η ιστορία της ελληνικής υδατοσφαίρισης.
Μια πρόκριση στα ημιτελικά για πρώτη φορά δείχνει ότι γίνεται μια καλή προσπάθεια για να μπορέσει να παραμείνει σε καλό επίπεδο τα επόμενα χρόνια. Η πρόκριση για μένα πιστεύω πως ήρθε μόνο και μόνο επειδή μπήκαμε στη σειρά αυτή χωρίς καθόλου άγχος μιας και ο αρχικός στόχος ήταν να μπούμε στα Πλει Οφ
Μην ξεχνάμε ότι με την έναρξη του Β’ γύρου ήμασταν στην 9η θέση και στη ζώνη των πλει αουτ. Όποτε όταν μπαίνεις χωρίς άγχος θεωρώ ότι είσαι και πιο επικίνδυνος. Από την άλλη ο Εθνικός λόγω της ιστορίας του μπήκε με το ΠΡΕΠΕΙ και ίσως εκεί μεταφέρθηκε και το επιπλέον άγχος στα παιδιά, μιας κ το σκουφάκι είναι αρκετά βαρύ.
Ξέρω παρά πολύ καλά τι άγχος μεταφέρει το σκουφάκι του Εθνικού μιας και ήμουνα στη συγκεκριμένη ομάδα 27 χρόνια και πολύ περισσότερα η οικογένεια μου. Αλλά όταν παίζεις ως  αντίπαλος ξεχνάς τα οπαδικά και τα συναισθηματική φόρτιση και προσπαθείς να κανείς ότι μπορείς για να κερδίσει η ομάδας σου. Όποτε είμαι αρκετά σίγουρος για τη φόρτιση που είχαν τα παιδιά. Γενικότερα 4 χρόνια έχει δημιουργηθεί μια ένταση ανάμεσα στις δυο ομάδες και την έχω βιώσει και από τις δυο μεριές.
Εξωαγωνιστικοί παράγοντες έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση αντιπαλότητας και κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτό.
Οι αθλητές δεν έχουν να χωρίσουν κάτι μέσα και έξω από το νερό και δεν θεωρώ σωστό να μεταφέρεται στα αγωνιστικά πλαίσια, ειδικά 3-4 παιδιά που έχουμε μεγαλώσει στον Εθνικό έχουμε προσφέρει και έχουμε κατακτήσει και τίτλους να είμαστε πάντοτε στο προσκήνιο βάσει της αντιπαλότητας που έχει δημιουργηθεί».
Για την υπέρβαση του Υδραϊκού στην τελευταία αναμέτρηση της σειράς:
«Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου γιατί υπερέβαλαν εαυτόν ειδικά στο χθεσινό παιχνίδι που έλειπαν ο Μιτελούδης και ο Τοράκης και θεωρώ ότι η χρόνια είναι άκρως επιτυχημένη στο σημείο που φτάσαμε και ξεπεράσαμε το εμπόδιο μιας ομάδας που ήταν σταθερή και προσηλωμένη στο στόχο της σε όλο το πρωτάθλημα».
Για την τεταμένη ατμόσφαιρα μετά τον τελευταίο αγώνα:
«Σίγουρα υπήρχε ένταση και εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου στο χθεσινό παιχνίδι η οποία όπως προείπα χωρίς να αναφερθώ σε ονόματα, ανήκει στην κόντρα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στις δυο ομάδες εξωαγωνιστικά και έχει μεταφερθεί και στους αθλητές και θεωρώ ότι όλα τελειώνουν στον αγωνιστικό χώρο γιατί είναι μέσα στο παιχνίδι και ο καθένας κάνει το καλό για την ομάδα του. Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο γεγονός έχει τελειώσει και ήταν μια στιγμή αδυναμίας για τους πρωταγωνιστές του συμβάντος».
Facebook Comments