Με τη παρουσία της στον τελικό του Σούπερ Καπ Γυναικών στη Βουδαπέστη (όπου η Σαμπαντέλ επικράτησε 14-11 της Ούιπεστ), η Μαρία Δασκαλοπούλου πρόσθεσε ακόμα ένα κρίκο στην αλυσίδα των σπουδαίων αγώνων και διοργανώσεων που έχει «σφυρίξει»: «Ήταν μια εξαιρετική διοργάνωση. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να συμμετέχω σε έναν τόσο σημαντικό τελικό. Διεξήχθη ένας αγώνας υψηλού επιπέδου με πολύ δυνατές προσπάθειες και από τις δυο ομάδες», επεσήμανε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Η Μαρία Δασκαλοπούλου ξεκίνησε επίσημα με τη διαιτησία το 2017 όταν συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στις λίστες διεθνών διαιτητών. Έχει συμμετάσχει σε αγώνες World League, σε παγκόσμια πρωταθλήματα κοριτσιών Κ19, αλλά και στους Μεσογειακούς αγώνες το 2018 όπου διαιτήτευσε τον πρώτο της τελικό γυναικών (Ιταλία-Ισπανία). Το 2019 συμμετείχε στην Πανεπιστημιάδα στη Νάπολι, όπου είχε έναν ακόμα τελικό γυναικών (Ιταλία-Ουγγαρία). Το 2022 συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κοριτσιών Κ19 στο Ισραήλ και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών στο Σπλιτ. «Σφυρίζει» σε αγώνες Champions League των γυναικών ενώ μέσα στο 2023 επελέγη επίσης για τη τελική φάση του World Cup γυναικών στις ΗΠΑ αλλά και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών στην Κοϊμπρα της Πορτογαλίας.

«Το 2024 είναι μια χρονιά γεμάτη μεγάλες διοργανώσεις στο άθλημα μας (Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, Παγκόσμια και Ολυμπιακοί αγώνες) και θα ήταν μεγάλη μου χαρά και τιμή να συμμετέχω με επιτυχία σε κάποιο από αυτά», προσθέτει η Δασκαλοπούλου, που μαζί με την Ναταλία Μαρκοπούλου αποτελούν ένα μοναδικό δίδυμο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Και οι δύο έχουν αναφέρει στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ πώς ξεκίνησαν τη πορεία τους…

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελλήνων Διαιτητών Υδατοσφαίρισης όπου «Συγχαίρει την συνάδελφο Δασκαλοπούλου Μαρία για την συμμετοχή της στον Τελικό του SUPER CUP Γυναικών μεταξύ των ομάδων ASTRA POOL CN SABADELL (ESP) – UVSE BUDAPEST (HUN) που έγινε στις 7/11/23 στην Βουδαπέστη.

Ο ορισμός της συναδέλφου Διαιτητή για μία ακόμη φορά σε ένα τελικό σηματοδοτεί το υψηλό επίπεδο γνώσης και ικανότητας όλων των Ελλήνων Διαιτητών Υδατοσφαίρισης καθώς συνεχίζεται η παρουσία μας στους περισσότερους μικρούς και μεγάλους τελικούς των Παγκοσμίων και Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Επίσης η συμμετοχή πέντε και έξι διαιτητών μας σε κάθε αγωνιστική των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στην Ελληνική Υδατοσφαίριση».

Πηγή: koe.org.gr