Απίστευτο κοντράστ συναισθημάτων και μια μεγάλη ηρωίδα.  Η UVSE μπορεί να μην κατάφερε να κάνει την έκπληξη και να στεφθεί υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης στο νησί της Μαργαρίτας την περασμένη εβδομάδα (Σαμπαντέλ για 4η φορά) παρόλα αυτά “ξέπλυνε” την πίκρα της με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ουγγαρίας σε έναν φοβερό τελικό με την Φερεντσβάρος το Σάββατο (11/11). Ένα ζευγάρι που διεκδίκηση φυσικά πέρυσι και τον τίτλο στο EuroCup με τις ισορροπίες να μην διαφοροποιούνται.

Δείτε τον δραματικό τελικό ΕΔΩ

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού και της Βουλιαγμένης στον 4ο όμιλο του Len Champions League λυτρώθηκε στην τελευταία επίθεση της κανονικής διάρκειας από την Πάνι Σζέγκεντι με λόμπα και 2” να απομένουν, σε μια επίθεση που έμοιαζε χαμένη, στέλνοντας την ανάδειξη του Κυπελλούχου να προκύψει μέσω από τη διαδικασία των πέναλτι.

Στη “ρώσικη ρουλέτα” η Φερεντσβάρος ήταν η πρώτη που ξεκίνησε, αστόχησε στο πρώτο μέχρι που ακολούθησαν 9 εύστοχες εκτελέσεις και από το χέρι της νεαρής Ουγγαρέζας αθλήτριας ξανά, η USVE έφτασε στο 6ο Κύπελλο της ιστορίας της.

Τρομερές εικόνες σε ένα γεμάτο κολυμβητήριο φυσικά που μεγάλη νικήτρια ήταν η υδατοσφαίριση και οι στιγμές που μόνο αυτή μπορεί να προσφέρει μέσα στο νερό.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, οι νικήτριες απέτιναν φόρο τιμής στον τεράστιο Τιμπόρ Μπένετεκ που άφησε ομορφότερο και πιο εξελιγμένο ετούτο τον κόσμο το καλοκαίρι του 2020 νικημένος από τον καρκίνο στο πάγκρεας.

Η Ούιπεστ ήταν η τελευταία ομάδα που προπόνησε αυτή η “θρυλική” μορφή της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης και οι αθλήτριες της UVSE ύψωσαν μπλούζα με τον αθάνατο Μπένετεκ.