Μπροστά στον κόσμο του, σε μια ιστορική βραδιά για τον σύλλογο – ο Απόλλων Σμύρνης βγήκε νικητής με μικρό μεν, σημαντικό δε προβάδισμα απέναντι στην Τεράσα στον πρώτο τελικό του φετινού LEN Challenger Cup.

Η ομάδα του Νικόλα Δεληγιάννη ήταν μπροστά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ακόμα και με τρία γκολ διαφορά (11-8 και 12-9), αλλά στο τέλος οι Ισπανοί ροκάνισαν το προβάδισμα χωρίς όμως να κλονίσουν την ενέργεια της ελαφράς ταξιαρχίας, η οποία πλέον γνωρίζει καλύτερα τον αντίπαλο διεκδικητή του τροπαίου και πάει για… κατάθεση ψυχής στην Ισπανία – το Σάββατο 29 Απριλίου.

«Σίγουρα υπήρχε άγχος και το θέλαμε πάρα πολύ, δεν εμφανιστήκαμε όπως ακριβώς θέλαμε και κάναμε κάποια λάθη. Σε παιχνίδια δυο τελικών πας ξεκάθαρα για δυο νίκες και όχι για διαχείριση του σκορ εντός και εκτός… Σε κάθε περίπτωση πάμε για νίκη στην Ισπανία και έχουμε δέκα ημέρες να προετοιμαστούμε, να μειώσουμε τα λάθη μας και να εμφανιστούμε ακόμα πιο έτοιμοι στον δεύτερο τελικό. Η νίκη μας σήμερα με ένα γκολ δεν είναι αμελητέα, είναι πολύ σημαντικό βήμα – είμασταν σοβαροί και διψασμένοι σε όλο το παιχνίδι. Στα τελευταία λεπτά υπήρχε πίεση και κάναμε κάποια μικρά λάθη που μείωσαν την διαφορά μας από τα τρία γκολ στο ένα. Ο κόσμος μας μας δίνει έξτρα κίνητρο, όλο αυτό είναι πρωτόγνωρη εμπειρία για εμάς – πολλά παιδιά αγωνίζονται για πρώτη φορά σε τέτοια ατμόσφαιρα και σε ένα ματς τόσο μεγάλης σημασίας. Είμαι περήφανος για τους συμπαίκτες μου και πιστεύω ότι με την απόδοσή μας θα κάνουμε περήφανο όλο τον κόσμο που μας στηρίζει», είπε μεταξύ άλλων ο αρχηγός της ελαφράς ταξιαρχίας – Μανώλης Σολανάκης. Δείτε τις δηλώσεις σε βίντεο:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aquafeed24.com (@aquafeed24)