Μάλτα, Final-4: Η αρένα του αθλητικού κέντρου Tal-Qroqq που πλάθονται νέες ιστορίες

Η Μάλτα μετατρέπεται στο... σπίτι της τελικής ευθείας του LEN Champions League για τα επόμενα τρία χρόνια.

by Μάνος Φυρογένης

(Άλλο ένα) ρεπορτάζ του #AQF24 που βγήκε αληθινό. Η περίπτωση της Μάλτας, το πρωτάθλημα της οποίας (Summer League) μετατρέπεται το καλοκαίρι σε πόλο έλξης αστέρων, φάνταζε ελκυστική στην European Aquatics και αυτή έδωσε το χρίσμα.

Μεγάλη επιβεβαίωση #ΑQF24: Στη Μάλτα το Φάιναλ Φορ του LEN Champions League για τα επόμενα τρία χρόνια!

Από το 2024 και για τα επόμενα τρία χρόνια, η κεντρική πισίνα των εγκαταστάσεων Tal-Qroqq – National Pool (θα) ανοίγει τις πύλες της για να υποδεχτεί την «αφρόκρεμα» της ευρωπαϊκής υδατοσφαίρισης. Στη δυτική συνοικία της Βαλέτας κοντά στην παραθαλάσσια γειτονιά Γκζίρα, θα βγαίνει η πρωταθλήτρια ομάδα της Ευρώπης. Λίγες μόλις ώρες έμειναν για την την πρωτιά της 61ης έκδοσης.

Νέα τοποθεσία, νέες εικόνες, νέες ιστορίες στο «χρονοντούλαπο» του νου. Νέες, φρέσκες αφορμές για συζητήσεις και αναδρομή με παρόντες εκεί και μη, νέες αφηγήσεις όταν μετά από χρόνια το Final-4 του LEN Champions League της περιόδου 2023-24 θα φαντάζει ανάμνηση μακρινή και οι δυνάμεις μας δεν θα βαστάνε πλέον. Γιατί είναι βέβαιο πως θα έρθει μία τέτοια μέρα.

Στο αθλητικό κέντρο λοιπόν Tal-Qroqq στο οποίο βρίσκεται η κεντρική Ολυμπιακή εννοείται πισίνα και η προπονητική 25άρα, έχουν στραφεί τα βλέμματα του υγρού στίβου το προσεχές τριήμερο. Εγκαταστάσεις που εκτός των εγχώριων διοργανώσεων σε κολύμβηση και πόλο, έχουν φιλοξενήσει πληθώρα events, κερδίζοντας διαρκώς πόντους στην εκτίμηση της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Είναι δεδομένο πλέον και η ανάληψη τριών συναπτών Final 4 εκεί το συνηγορούν, πως η Μάλτα χαίρει της εκτίμησης των ανθρώπων που βρίσκονται στον… θώκο του υγρού στίβου και μετατρέπεται σε κέντρο λήψης διοργανώσεων. Οι κερκίδες της πισίνας που θα λάβουν χώρα οι τέσσερις τελευταίοι αγώνες (ημιτελικοί, τελικοί) της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, χωρούν 1800 θεατές και το τοπίο, όταν πέφτει το σούρουπο μοιάζει ειδυλλιακό.

Μία «γεύση» αρκεί!

]

Photo Credit: Abby Bonello

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA