Το 2017 ήταν μια χρονιά με σημαντικές διακρίσεις για την ελληνική υδατοσφαίριση, αφού οι Εθνικές μας ομάδες πραγματοποίησαν εξαιρετικές πορείες στις διοργανώσεις που συμμετείχαν.

Η Εθνική Νέων Ανδρών ανέβηκε το περασμένο καλοκαίρι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, με το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Βελιγράδι και φυσικά πρωτεργάτης της επιτυχίας αυτής ήταν ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής, Τεό Λοράντος.

Ο κ. Λοράντος, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ έστειλε τις δικές του ευχές για την νέα χρονιά, αναφέρθηκε στις αναμνήσεις του από το 2017 και μίλησε για τις προσδοκίες του από το νέο έτος.

“Εύχομαι μια καλή αθλητική χρονιά για την υδατοσφαίριση και γενικότερα τον χώρο του Υγρού Στίβου και να πάμε ακόμα καλύτερα σε σχέση με πέρυσι. Μακάρι να δούμε μεγαλύτερες επιτυχίες από τις Εθνικές μας ομάδες μέσα στο 2018”.

Για το τι ξεχώρισε από τη χρονιά που ολοκληρώνεται: “Για εμένα εκείνο που μου έμεινε περισσότερο είναι η ενασχόλησή μου για πρώτη φορά με την Εθνική ομάδα από το πόστο του προπονητή. Ήταν κάτι που με γέμισε με πολλά συναισθήματα και αποτελεί τιμή μου που εκπροσωπώ μια από τις Εθνικές μας ομάδες ως προπονητής, μετά την παρουσία μου ως παίκτης και θέλω να προσφέρω το καλύτερο που μπορώ”.

Αναφορικά με τις προσδοκίες του από το νέο έτος: “Ευελπιστώ τα παιδιά της Εθνική Νέων Ανδρών που διέπρεψαν το καλοκαίρι να έχουν ανάλογες επιτυχίες και στην Εθνική Ανδρών, αλλά και να είναι οι επόμενες γενιές της Εθνικής Νέων εφάμιλλες της γενιάς αυτής που μας έκανε περήφανους”.

Τι θα ζητούσε ως δώρο από το κράτος για το 2018: “Θα ήθελα να επιλυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο σε σχέση με τη στέγαση των Εθνικών ομάδων του Υγρού Στίβου γενικότερα. Προσωπική μου επιθυμία αποτελεί το να στεγαστούν οι ομάδες μας στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο του Ζαππείου. Και αυτό διότι θεωρώ ότι πρέπει να παραμένουμε κοντά στις ρίζες μας και το Ολυμπιακό κολυμβητήριο, που βρίσκεται και δίπλα στον Παρθενώνα, θα μπορούσε να μας δώσει λίγη από την αίγλη του παρελθόντος”.

Τέλος, ο Τεό Λοράντος αναφέρθηκε και στους κορυφαίους του 2017: “Νομίζω πως σε σχέση με τους αθλητές δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάποιους. Σίγουρα ορισμένοι διακρίθηκαν λίγο περισσότερο, όμως η επιτυχία είναι ομαδική. Αναφορικά με τις ομάδες, θεωρώ πως όλες μας οι Εθνικές, και η δική μας και η Εθνική Ανδρών και Νέων Γυναικών αλλά και των Γυναικών πέτυχαν όλες καλές πορείες και διέπρεψαν. Ακόμη και η τελευταία, για ελάχιστο δεν κατάφερε να βρεθεί στα μετάλλια. Τέλος, οι Ομοσπονδιακοί προπονητές αυτών των ομάδων αξίζουν τα συγχαρητήριά μας, όπως όμως και οι σωματειακοί προπονητές καθώς δίχως την πολύτιμη συμβολή τους θα ήταν αδύνατη η διάκριση των Εθνικών ομάδων”.