Λοράντος: «Τεράστια τα οφέλη, αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά, σε ιδανικό περιβάλλον και με καλή ψυχολογία»

by Aquafeed 24

Σε εντατικούς ρυθμούς προπονήσεων, σε ένα ήρεμο και ιδανικό περιβάλλον, συνεχίζει την προετοιμασία της στην Κεφαλονιά η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών. Το καμπ, στο όμορφο νησί του Ιονίου, θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα (7/9) το μεσημέρι και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τεό Λοράντος μιλάει στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για την πορεία της προετοιμασίας, με τις δύο και τρεις προπονήσεις καθημερινά, τονίζει τη σημασία που έχει το ιδανικό περιβάλλον το οποίο συνάντησαν στην Κεφαλλονιά και τα τεράστια οφέλη που θα προκύψουν από την καλή ψυχολογία της ομάδας, αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τεό Λοράντου:

«Κατ’ αρχάς θέλω να ευχαριστήσω για τη φιλοξενία και προσωπικά, πλέον, τον  Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας και Ιθάκης Σταύρο Τραυλό (της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων), με τον οποίο μας δένει μια καλή φιλία και έχουμε σπουδαία συνεργασία.

Ο στόχος της έλευσής μας εδώ στην Κεφαλονιά είναι πολύ σημαντικός, διότι αναζητήσαμε και βρήκαμε ιδανικές συνθήκες σε ένα όμορφο περιβάλλον, ξεφεύγοντας κάπως κι απ’ αυτό το αρνητικό κλίμα που έχουν δημιουργήσει οι συνθήκες των τελευταίων μηνών. Κάτι που είναι πολύ απαραίτητο και πολύ σημαντικό για την ψυχολογία των αθλητριών σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας με τη σκληρή προπόνηση και το βαρύ πρόγραμμα.

Έχει μεγάλη σημασία για τα κορίτσια να βρίσκονται σε ένα ιδανικό περιβάλλον, να βλέπουν όμορφα πράγματα και να περνούν καλά τις ώρες που δεν δουλεύουν σκληρά, με δύο ή και τρεις πολύωρες προπονήσεις καθημερινά.

Σας έχω ξαναπεί, εξάλλου, ότι και η καλή ψυχολογία εν όψει των αγώνων χτίζεται μέσα από τη συνεχή σκληρή προπόνηση και όχι με τις δοκιμές την τελευταία στιγμή πριν από τη διοργάνωση. Όσο μακριά κι αν φαίνεται ο Ιανουάριος (σ.σ. μήνας του προολυμπιακού τουρνουά), άλλο τόσο κοντά είναι. Έχουμε μπει στην τελική ευθεία και πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι.

Δεν πρέπει να χάνουμε χρόνο. Διότι οτιδήποτε μπορεί να συμβεί πάλι σε σχέση με την κατάσταση που ζούμε (σ.σ. covid-19 και ενδεχόμενη διακοπή των δραστηριοτήτων) θα πάμε πάλι πίσω. Ήδη έχουμε χάσει αρκετό χρόνο και στην αρχή της προετοιμασία μας, αλλά και ώρα με τη σταδιακή ενσωμάτωση των κοριτσιών στην προετοιμασία, λόγω των πρωτοκόλλων. Για κάποιους μπορεί να φαντάζει αμελητέος αυτός ο χρόνος, αλλά για μένα όχι.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα κορίτσια που δείχνουν χαρακτήρα ια πολύ όρεξη για δουελειά. Θέλω να νιώθουν βολικά στις εγκαταστάσεις που είναι εξαιρετικές, σε ένα ιδανικό περιβάλλον. Αυτή η προετοιμασία εδώ θα μας αφήσει τεράστια οφέλη και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά».

Η αρχηγός της ομάδας Χριστίνα Τσουκαλά, εξάλλου, μας είπε από την πλευρά της: « Είναι μια πολύ δυνατή προετοιμασία σε ένα πολύ όμορφο και φιλόξενο νησί που είναι μέσα στη ζωντάνια και μας δημιουργεί ήρεμο και ιδανικό περιβάλλον. Είναι ό,τι χρειάζεται για να βρεθούμε όλες μαζί και πολύ σημαντικό ειδικά λόγω των ειδικών συνθηκών που έχει δημιουργήσει ο covid-19. Εμείς, όμως, μόνο αισιόδοξα μπορούμε να τα βλέπουμε με τόσο σκληρή δουλειά και να έχουμε μόνο θετική σκέψη».

Η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι, στο γραφείο του, τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαληνίας και Ιθάκης Σταύρο Τραυλό, στον οποίο δώρισε κι ένα πολύ όμορφο αναμνηστικό σχετικό με την ομάδα, εκείνος απένειμε στα μέλη της ομάδας τιμητική πλακέτα.

Θυμίζουμε ότι στην αποστολή, μαζί με τον Τεό Λοράντο, βρίσκονται 16 αθλήτριες (Χρυσή Διαμαντοπούλου, Ιωάννα Σταματοπούλου, Ελένη Σωτηρέλη (τερματοφύλακες), Χριστίνα Τσουκαλά, Νικόλ Ελευθεριάδου, Ελευθερία Πλευρίτου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Βασιλική Πλευρίτου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Έλενα Ξενάκη, Ιωάννα Χυδηριώτη, Ειρήνη Νίνου, Χριστίνα Κότσια, Μαρία Πάτρα, Φωτεινή Τριχά, Φοίβη Αγγελίδη) και οι συνεργάτιδες του ομοσπονδιακού τεχνικού, Αντιγόνη Ρουμπέση και Φιλιώ Μανωλιουδάκη και ο φυσικοθεραπευτής Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος.

Πηγή: koe.org.gr 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA