Σαφώς ικανοποιημένος από την πρωτιά στον Α’ Όμιλο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στο Βελιγράδι, που εξασφάλισε και την απευθείας πρόκριση στην 8άδα (προημιτελικά) της διοργάνωσης (με τρεις νίκες και μια ισοπαλία) είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τεό Λοράντος.

Η Ελλάδα περιμένει πλέον να αναδειχθεί ο αντίπαλός της στον προημιτελικό, που θα προκύψει από τα χιαστί της Πέμπτης (Μαυροβούνιο ή Ισπανία – Κίνα). Προημιτελικός που θα γίνει την Παρασκευή (17.40). Ο προπονητής των Νέων Ανδρών ήταν φειδωλός, αλλά ξεκάθαρος και μεστός στις δηλώσεις του μετά το ματς με τη Ρωσία και την πρόκριση, όσον αφορά τα όσα πέτυχε η ομάδα στον Όμιλο, αλλά και εν όψει συνέχειας.

Ο Τεό Λοράντος είπε χαρακτηριστικά: “Μέσα από τους αγώνες του Ομίλου, στους οποίους είχαμε καλές και κάποιες λιγότερο καλές στιγμές, βγήκαμε πιο έμπειροι και πιο σοφοί ως ομάδα. Όλα, όμως, κρίνονται στα νοκ άουτ παιχνίδια κι αυτό είναι κάτι που το ξέρουμε καλά, γι αυτό και είμαστε προετοιμασμένοι. Πάμε βήμα βήμα. Μένουμε συγκεντρωμένοι”.