Η LEN τα «βρίσκει» με FINA και πάει κόντρα στη ΔΟΕ!

by Aquafeed 24

Το δικό της δρόμο έχει αποφασίσει να πάρει η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία Υγρού Στίβου, καθώς στο επόμενο Μπιρό της LEN θα αποφασισθεί ή όχι αν οι ομάδες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα μπορούν να «κατεβάζουν» 15άδες.

Αυτή η απόφαση εκκρεμεί, ωστόσο αν οριστικοποιηθεί βρίσκεται στην αντίθετη όχθη από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή η οποία το 2017 αποφάσισε τις 11άδες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Αν το Μπιρό της LEN πει το «ναι» τότε κάθε ομάδα θα μπορεί να έχει 15 παίκτες στο 33ο Ευρωπαϊκό της Βαρκελώνης (14-28 Ιουλίου), με τους προπονητές να μπορούν να έχουν διαθέσιμους στον πάγκο 13 παίκτες, οι οποίοι θα δηλώνονται δύο ώρες πριν από κάθε αγώνα.

 

 

Αυτός ο κανονισμός θα υιοθετηθεί σε ΟΛΕΣ τις διοργανώσεις υπό την αιγίδα της LEN την επόμενη σεζόν!

Παράλληλα, αλλάζει το σύστημα πρόκρισης στο νεότευκτο Europa Cup:

Ενώ τίποτα δεν διαφοροποιείται όσον αφορά το Φάιναλ 8 των ανδρών και το Φάιναλ 6 των γυναικών, στους άνδρες θα υπάρχουν 16 ομάδες χωρισμένες σε 4 γκρουπ, ενώ στις γυναίκες θα είναι 12 ομάδες χωρισμένες σε 3 γκρουπ.

Οι ομάδες που στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βαρκελώνης εισέλθουν στην 8άδα στους άνδρες και στην 6άδα στις γυναίκες θα κερδίζουν την ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Καπ του 2019.

Ενόσω η LEN αποφασίζει να μην συμβαδίσει με την ΔΟΕ, έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στη FINA, με την οποία βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα εδώ και έναν χρόνο.

Σύμφωνα με την πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι τις χρονιές που ακολουθούν από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Δηλαδή το 2019 και το 2021), το Γιουρόπα Καπ θα είναι τρόπος πρόκρισης για αυτά.

Για παράδειγμα, οι τέσσερις καλύτερες εθνικές στους άνδρες και οι τρεις καλύτερες στις γυναίκες στο Γιουρόπα Καπ που ΔΕΝ έχουν προκριθεί στο Ευρωπαϊκό του 2020 από το Ευρωπαϊκό του 2018 (Φέτος) μέσω του Γιουρόπα Καπ θα παίρνουν το εισιτήριο για Ευρωπαϊκό του 2020.

Μια πιθανή σύνθεση για το τουρνουά ανδρών είναι: Οι 8 καλύτερες ομάδες του προηγούμενου ευρωπαϊκού, 4 από το Γιουρόπα Καπ και 4 από τα προκριματικά.

Στις γυναίκες: 6 ομάδες από το Ευρωπαϊκό φέτος, 3 από το Γιουρόπα Καπ και 3 από τα προκριματικά.

Την ίδια ώρα οι τεχνικές επιτροπές της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας ομοσπονδίας έχουν συμφωνήσει σε ένα νέο σύστημα πρόκρισης των ευρωπαϊκών χωρών στο Σούπερ Φάιναλ του World League. ΕΑΝ οι διοικήσεις των δύο Ομοσπονδιών τα βρουν οριστικά, οι τέσσερις καλύτερες ομάδες σε άνδρες και γυναίκες στο Europa θα προκρίνονται απευθείας στο Σούπερ Φάιναλ του World League.

 

You may also like

Leave a Comment

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA