Ένα «μικρό» Champions League θα μπορούσε να χαρακτηριστεί με ευκολία το φετινό LEN Euro Cup, τόσο με γνώμονα τα πολύ μεγάλα ονόματα που συμμετέχουν στη φάση των Ομίλων, όσο και λόγω του νέου τρόπου διεξαγωγής που προσδίδει κύρος στη διοργάνωση.

Ο νικητής του LEN Challenger Cup 2023, Απόλλων Σμύρνης και ο Πανιώνιος που πέρυσι έφθασε έως τα ημιτελικά της ίδιας διοργάνωσης, έμαθαν τους αντιπάλους τους στη φάση των Ομίλων του Euro Cup, μετά την κλήρωση η οποία διενεργήθηκε στη Βαρκελώνη την Τρίτη.

Από τους τέσσερις Ομίλους, οι πρώτες δύο ομάδες προκρίνονται στα προημιτελικά, δηλαδή στη φάση των «8», ενώ οι έτερες δύο από κάθε Όμιλο θα αποχαιρετίσουν την Ευρώπη, καθώς φέτος ΔΕΝ συνδέεται το LEN Euro Cup, με το LEN Challenger Cup.

Ο Απόλλων Σμύρνης του Νίκου Δεληγιάννη δεν στάθηκε ιδιαίτερα τυχερός στην κλήρωση, καθώς κληρώθηκε στον ίδιο όμιλο με την πανίσχυρη Βάσας και τη δυνατή Χόνβεντ, αμφότερες από την Ουγγαρία, αλλά και την ιταλική Σαβόνα.

Από την άλλη, ο Πανιώνιος του Κώστα Δήμου, θα μπορούσε κανείς να πει ότι έχει μια κλήρωση στα μέτρα του και θα διεκδικήσει με πολλές αξιώσεις μια από τις δύο θέσεις που οδηγούν στα προημιτελικά.

Α’ Όμιλος: Τέλιμαρ Παλέρμο, Μπαρτσελόνα, Σολάρις, Τουρκουά.

Β’ Όμιλος: Χόνβεντ, Βάσας, Απόλλων Σμύρνης, Σαβόνα.

Γ’ Όμιλος: Σάμπατς, Πριμόριε, BVSC, Ανόβερο.

Δ’ Όμιλος: Τριέστε, Πρίμορατς Κότορ, Ορτίτζια, Πανιώνιος.