Τέσσερις ελληνικές ομάδες εκπροσωπούν την εγχώρια γυναικεία υδατοσφαίριση στο φετινό LEN Champions League και το γεγονός αυτό προσδίδει κύρος στους εν λόγω συλλόγους που θα έχουν μια υπέροχη ευκαιρία να μεγαλώσουν το Brand Name τους και να δώσουν εντός και εκτός έδρας έξι φανταστικά παιχνίδια υψηλού επιπέδου.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός, ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης, ο Εθνικός Πειραιά GOLDFORCE και ο ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ Betsson ανέμεναν καρτερικά την Τρίτη και συντονίστηκαν με Βαρκελώνη προκειμένου να μάθουν τους αντιπάλους τους στη φάση των Ομίλων του LEN Champions League.

Υπενθυμίζεται ότι επειδή το φετινό καλεντάρι είναι ιδιαίτερα φορτωμένο, ΜΟΝΟ ο πρώτος κάθε Ομίλου προκρίνεται στο FINAL 4 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, κάτι το οποίο αυτόματα σημαίνει ότι κάθε παιχνίδι θα είναι ένας τελικός και θα παρακολουθήσουμε σπουδαία παιχνίδια καθ’όλη τη διάρκεια της φάσης των Ομίλων. Άλλωστε, ανάμεσα στις δεκαέξι καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, δεν υπάρχουν εύκολες αναμετρήσεις.

Η κληρωτίδα είχε κέφια και έφερε αντιπάλους στον Δ’ Όμιλο τον πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακό και τον ΝΟ Βουλιαγμένης, σε ένα δύσκολο γκρουπ με την κάτοχο του Euro Cup, UVSE και τη Μεντιτεράνι.

Στον Β’ Όμιλο με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Ευρώπης Σαμπαντέλ κληρώθηκε ο ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ του Πάνου Βέργου, που θα αντιμετωπίσει την «έκπληξη» Μιλούζ και την ουγγρική Ντουναουϊσβάρος, σε έναν όμιλο που οι Ισπανίδες αποτελούν αναμφίβολα το φαβορί.

Στον Γ’ Όμιλο κληρώθηκε ο Εθνικός του Στέφανου Λέανδρου, με δύο ουγγρικές ομάδες, την Έγκερ και την Φερεντσβάρος, ενώ ξεχωρίσει η παρουσία της φιναλίστ της διοργάνωσης, Ματαρό.

Α’ Όμιλος: Εκίπε Οριζόντε, Σαν Αντρέου, Ρόμα, Τεράσα,

Β’ Όμιλος: Σαμπαντέλ, Μιλούζ, ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ Betsson, Ντουναουϊσβάρος.

Γ’ Όμιλος: Έγκερ, Ματαρό, Εθνικός Πειραιά Goldforce, Φερεντσβάρος.

Δ’ Όμιλος: Ολυμπιακός, UVSE, ΝΟ Βουλιαγμένης, Μεντιτεράνι.