Τις δικές του ευχές για το νέο έτος έστειλε ο προπονητής της Εθνικής μας ομάδας Νέων Γυναικών, Στέφανος Λέανδρος.

Ο κ. Λέανδρος εξέφρασε την ελπίδα για μια χρονιά με ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες για τον Υγρό Στίβο, ενώ υπογράμμισε και εκείνος την ανάγκη για δημιουργία ενός κολυμβητηρίου για τις Εθνικές μας ομάδες υδατοσφαίρισης.

“Η βασική μου ευχή, όσο κι αν ακούγεται κοινότυπο, είναι να υπάρχει υγεία όχι μόνο στο χώρο μας αλλά και σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι το σημαντικότερο όλων και εκείνο που βοηθά και εμάς να έχουμε τη δύναμη να συνεχίζουμε να παλεύουμε και να διατηρούμαστε σε ένα υψηλό επίπεδο”.

Αναφορικά με το τι του έμεινε στο μυαλό από τη χρονιά που πέρασε: “Περισσότερο έχω να θυμάμαι την επιτυχία μας στο Βόλο με τις Νέες Γυναίκες και το ασημένιο μετάλλιο, ενώ θεωρώ ότι γενικά τα πήγαμε πάρα πολύ καλά σε επίπεδο Εθνικών ομάδων. Και οι Νέοι Άνδρες με το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο, και οι Άνδρες, οι οποίοι βρίσκονται διαρκώς σε υψηλό επίπεδο αλλά και οι Γυναίκες, που έχασαν στα πέναλτι την ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα μετάλλιο, είχαν μια πολύ καλή χρονιά. Σε διασυλλογικό επίπεδο, φυσικά ξεχωρίζει η επιτυχία του Ολυμπιακού με την παρουσία στο Final-6 του Τσάμπιονς Λιγκ”.

Όσον αφορά τις προσδοκίες του από το 2018, ο κ. Λέανδρος υπογράμμισε: “Πιστεύω ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω, να επιστρέψουμε στα πιο ψηλά σκαλιά του αθλήματος, μέσα από σκληρή και σωστή δουλειά. Οι νεαρότερες φουρνιές σιγά σιγά εγκλιματίζονται για να είναι έτοιμες να κάνουν το βήμα παραπάνω στις Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες διοργανώσεις και φυσικά θα κάνουμε όλοι το καλύτερο δυνατό για να τις βοηθήσουμε να φτάσουν ψηλά”.

Για το τι θα ζητούσε ως δώρο από το κράτος: “Φυσικά θα θέλαμε ένα Εθνικό προπονητικό κέντρο, είναι εδώ και χρόνια ο καημός μας και αυτό που ζητάμε όλοι ομόφωνα. Τυχαίνει να βλέπουμε τις εγκαταστάσεις στο εξωτερικό όπου ταξιδεύουμε για τις διάφορες διοργανώσεις και αντιλαμβανόμαστε τη διαφορά επιπέδου που υπάρχει. Για αυτό το λόγο και είναι πάντα ευχή μας να έχουμε το δικό μας “σπίτι” για τις Εθνικές ομάδες και να υπάρχει μια καλύτερη οργάνωση”.

Τέλος, σε σχέση με τους κορυφαίους του 2017, ο κ. Λέανδρος ανέφερε: “Σίγουρα ξεχώρισαν οι Νέοι Άνδρες με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, αλλά και η παρουσία της Εθνικής Ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν επίσης κάτι εξαιρετικό, αφού εκεί είναι λίγο διαφορετικό το επίπεδο και ο συναγωνισμός. Η 4η θέση που κατέκτησε η Εθνική Ανδρών ήταν μεγάλη επιτυχία. Ως καλύτερους αθλητές θα χαρακτήριζα τις ίδιες τις ομάδες, καθώς η υδατοσφαίριση είναι ομαδικό αγώνισμα και τίποτα δεν επιτυγχάνεται μόνο από έναν. Όσο για τους προπονητές που ξεχώρισαν, φυσικά είναι και ο Τεό Λοράντος για την επιτυχία με τους Νέους Άνδρες, και ο Θοδωρής Βλάχος της Εθνικής Ανδρών αλλά και ο Γιώργος Μορφέσης, που νομίζω πως έκανε εξαιρετική δουλειά με την Εθνική Γυναικών και θεωρώ πως ήταν λίγο άδικο το πώς χάθηκε η παρουσία στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος”.