Με το κεφάλι ψηλά σταματάει η πορεία της Εθνικής ομάδας ανδρών στο φετινό World League, καθώς ναι μεν η Ελλάδα επικράτησε 10-4 με άνεση της Γαλλίας στο Νανσί, όμως οι Κροάτες δεν είχαν διάθεση για αστεία και επιβλήθηκαν της Ολλανδίας 17-7.

Το εισιτήριο για το Super Final της Μόσχας πηγαίνει στα χέρια του Ίβιτσα Τούτσακ και των παικτών του, ελέω καλύτερης διαφοράς γκολ, ενώ η Ελλάδα δεν θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στην εν λόγω διοργάνωση, όπως έπραξε το καλοκαίρι του 2016 πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όταν τα παιδιά του Θοδωρή Βλάχου είχαν ανέβει στο βάθρο.

Πλέον, μετά την ολοκλήρωση των τελικών της Α1 κατηγορίας, αλλά και των play off της Serie A1, η Εθνική ομάδα θα προετοιμαστεί από τις αρχές Ιουνίου με μεγάλο στόχο το βάθρο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Μην ξεχνάμε ότι στο τελευταίο Παγκόσμιο, η Ελλάδα είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, στο Καζάν, όταν ξεκίνησε το μαγικό ταξίδι που έβαλε το πόλο στα σπίτια όλων των Ελλήνων.

Οκτάλεπτα: 2-1, 0-4, 1-3, 1-3.

Γαλλία: Κρουσιγιά 1, Ιζντίνσκι 1, Μαρτζούκι 1, Μπλαρί 1,

ΕΛΛΑΔΑ: Κολόμβος 2, Φουντούλης 3, Βλαχόπουλος 2, Αργυρόπουλος 1, Γούνας 2.

Σύνθεση Ελλάδας: Κώστας Φλέγκας, Στέφανος Γαλανόπουλος (τερματοφύλακες), Κώστας Γεννηδουνιάς, Μάριος Καπότσης, Στέλιος Αργυρόπουλος –Κανακάκης, Γιάννης Φουντούλης, Κώστας Γούβης, Κυριάκος Ποντικέας, Μανώλης Σολανάκης, Κώστας Μουρίκης, Χριστόδουλος Κολόμβος, Αλέξανδρος Γούνας, Άγγελος Βλαχόπουλος.

Τελική Βαθμολογία

  1. Κροατία   84-45 15

…………………………………………

  1. Ελλάδα   61-42 15
  2. Ολλανδία 44-70 6
  3. Γαλλία     42-74 0