1090 κολυμβητές από 59 σωματεία συμμετείχαν στο 6ο Τρόπαιο Νηρέα, δημιουργώντας το αδιαχώρητο στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ το περασμένο Σαββατοκύριακο, ενώ τα φώτα στράφηκαν δικαίως στον Λάζλο Τσεχ, τον Ούγγρο Ολυμπιονίκη που τίμησε με την παρουσία του τους αγώνες που διοργάνωσε ο Νηρέας Χαλανδρίου υπό την αιγίδα της ΚΟΕ.

Ο 34χρονος Ούγγρος, κάτοχος έξι ολυμπιακών μεταλλίων σε τέσσερις διαφορετικές διοργανώσεις, παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης, μίλησε στο κοινό και τους αθλητές για την προετοιμασία του εν όψει της πέμπτης συμμετοχής του σε Ολυμπιακούς αγώνες και προέτρεψε για άλλη μια φορά τα παιδιά “να ασχοληθούν με την κολύμβηση, που έχει μεν πολλές φορές επίπονη προπόνηση, αλλά προσφέρει πολύ όμορφες στιγμές”.

Τιμητική πλακέτα, εξάλλου, απονεμήθηκε, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, στους ιδρυτές του Νηρέα Χαλανδρίου, δηλαδή στον πρώην πρόεδρό του Τάκη Μιχαήλ και τη σύζυγό του Μαρία Μιχαήλ, αλλά και στον εμπνευστή του “6ου Τροπαίου Νηρέα”, πρώην προπονητή του, ομοσπονδιακό τεχνικό και νυν μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ Ανδρέα Ζώτο. Όλοι έδωσαν τις ευχές τους για ακόμα μεγαλύτερη πρόοδο του Νηρέα Χαλανδρίου στο αθλητικό γίγνεσθαι και διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο.

Τις απονομές των τιμητικών πλακετών έκαναν ο Πρόεδρος Δημήτρης Γιακουμάτος, ο Αντιπρόεδρος του Νηρέα Δημήτρης Λύρας, ο Γενικός Γραμματέας Φώτης Μικές και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χαλανδρίου Σέργιος Γκάκας. Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος Γιάννης Κορακής.

Ο Πρόεδρος του Νηρέα Χαλανδρίου Δημήτρης Γιακουμάτος, στον χαιρετισμό του, αλλά και στις δηλώσεις του στην ιστοσελίδα του Νηρέα, ευχαρίστησε τα σωματεία και τους αθλητές, ενώ έκανε ειδική αναφορά στις ειδικές συνθήκες που δημιούργησε ο Νηρέας για την άψογη διοργάνωση των αγώνων, ευχαρίστησε και τη διοίκηση του ΟΑΚΑ και τόνισε ότι “με παρέμβαση και πρωτοβουλία του συλλόγου του Χαλανδρίου λειτούργησε ακόμα και το κυλικείο του ΟΑΚΑ, ώστε να εξυπηρετηθεί ο κόσμος και μάλιστα θα μείνει ανοιχτό και στο μίτινγκ που διοργανώνει ο Ωκεανός για τα προαγωνιστικά, το προσεχές Σαββατοκύριακο”.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής προπονητής κολύμβησης του Νηρέα Χαλανδρίου Παναγιώτης Βελέντζας δήλωσε: “Ήταν μια απόλυτα πετυχημένη διοργάνωση. Ευχαριστούμε όλα τα σωματεία, τους προπονητές και τους αθλητές για τη συμβολή τους, καθώς οι αγώνες έγιναν κάτω από τις καινούργιες συνθήκες και τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η ΚΟΕ, με ωρολόγιο πρόγραμμα, με όλους τους χώρους του κολυμβητηρίου διαθέσιμους για την προθέρμανση, με παροχές όπως ελεύθερο Wi Fi, αλλά και με τη λειτουργία του κυλικείου, μετά από την παρέμβαση του Νηρέα”.

Πολύ καλή ήταν και η αγωνιστική παρουσία των κολυμβητών και κολυμβητριών του Νηρέα με κατάκτηση πέντε μεταλλίων (δύο χρυσά, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα) και 21 πλασαρίσματα σε 8άδες. Ιδιαίτερη η διάκριση της Κλειώς Γερμανάκου με τα δύο χρυσά μετάλλια σε 50 και 100 πεταλούδα Γυναικών.

Τα αποτελέσματα του μίτινγκ αναλυτικά μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.

Πηγή: nireashal.gr

Facebook Comments