Κύπρος: Βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι του υγρού στίβου

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Κύπρου μοίρασε βραβεία σε μια τελετή ειδικά διαμορφωμένη για όσους διακρίθηκαν την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν!

by Μάνος Φυρογένης

Σε μία όμορφη εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Κύπρου την περασμένη Τετάρτη (21/2)  βραβεύτηκαν όσοι διακρίθηκαν την περασμένη αγωνιστική περίοδο αλλά και οι ομάδες που τερμάτισαν στις πρώτες τρεις θέσεις της βαθμολογίας (1ο το ΑΠΟΕΛ, 2ος ο Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού και 3ος ο αντίστοιχος τη Λάρνακας) στην υδατοσφαίριση. Το ΑΠΟΕΛ μάλιστα έκανε το νταμπλ, κατακτώντας και το Κύπελλο ανδρών.

Το δικό τους ατομικό βραβείο που θα κοσμεί το παλμαρέ τους, έλαβαν οι Παπασπυρόπουλος Τάσος (τερματοφύλακας) του Ν.Ο Αμμοχώστου ως μέλος της καλύτερης επτάδας, το… βουνό, ο γνωστός και μη εξαιρετέος με πολυετή καριέρα στις ελληνικές πισίνες Διαμαντής Μονιούδης του Ν.Ο Λεμεσού ως ο κορυφαίος φουνταριστός του πρωταθλήματος. Ακόμα, οι Robu Daniel και Νικολάου Σόλων (αναδείχθηκε και υδατοσφαιριστής της χρονιάς) του νταμπλούχου ΑΠΟΕΛ και Κυριάκου Παναγιώτης, Κουσιάππας Παναγιώτης και Φωτάρας Γαβριήλ από τον Ν.Ο Λάρνακας.

Ο Τερματοφύλακας Τάσος Παπασπυρόπουλος με τον Ούγγρο προπονητή του, Bence Szabo.

Ο Διαμαντής Μονιούδης, παλιά «καραβάνα» στις πισίνες που εδώ και κάποια χρόνια ξεχωρίζει στο «Νησί της Αφροδίτης».

Το παρών στο Ολυμπιακό Μέγαρο της Λευκωσίας έδωσε την Τετάρτη (21/2) και ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζιης καθώς και εκπρόσωποι του ΚΟΑ και της ΚΟΕΚ.

Στην κολύμβηση, Παναγιώτης Πανάρετος και Κάλια Αντωνίου, στην υδατοσφαίριση ο Σόλων Νικολάου, στην κολύμβηση ανοικτής θάλασσας ο Ροδόλφος Ροδόλφου και η Άντρεα Ολίβια Πρωτόπαπα, ήταν οι αθλητές που αναδείχθηκαν κορυφαίοι/ες στο άθλημα τους. Στα ομαδικά, καλύτερες ομάδες για την αγωνιστική περίοδο 2022-23 ήταν αυτή του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού στην κολύμβηση, του ΑΠΟΕΛ στην υδατοσφαίριση και του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου στην κολύμβηση ανοικτής θάλασσας.

Μεταξύ άλλων, τιμητικές διακρίσεις δόθηκαν στον κολυμβητή Ανδρέα Γαβριήλ για την κατάκτηση δύο χάλκινων μεταλλίων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωφών, καθώς επίσης και στις αθλήτριες της καλλιτεχνικής κολύμβησης Χρυστάλλα Φωκαίδου και Έμιλυ Ιακωβίδου καθώς και στην προπονήτρια τους Γιάννα Πένεβα, για τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κορασίδων καλλιτεχνικής κολύμβησης που αποτέλεσε και την ιστορικά πρώτη συμμετοχή της Κύπρου σε αγώνες καλλιτεχνικής κολύμβησης.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA