Γιώργος Αφρουδάκης για Νηρέα Γέρακα: «Το πιο νοικοκυρεμένο σωματείο της Ελλάδας»

Με τα καλύτερα λόγια για τον Νηρέα Γέρακα μίλησε ο Γιώργος Αφρουδάκης στο πλαίσιο της ειδικής βράβευσης που του επεφύλασσε η ομάδα των ανατολικών προαστίων.

by Μάνος Φυρογένης

Έπειτα από τέσσερα χρόνια «αγρανάπαυσης» λόγω της πανδημίας του Covid-19 και όσων άφησε πίσω της, ένα σωματείο που στέκει υπερήφανα εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες στα ανατολικά προάστια του νομού Αττικής, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στο αμφιθέατρο του πολιτιστικού κέντρου της περιοχής.

Φυσικά η καθιερωμένη κοπή πίτας ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους ανθρώπους του Νηρέα Γέρακα και κυρίως τον ισόβιο πρόεδρο, Χρήστο Παπαδόπουλο να βραβεύσει μικρούς και μεγάλους πρώην και νυν αθλητές και προπονητές που είτε συνεισέφεραν είτε συνεχίζουν να το κάνουν στην σταθερά κλιμακωτή αναρρίχηση του Νηρέα στα σκαλοπάτια του ελληνικού υγρού στίβου.

Η ανιδιοτελής και άδολη αγάπη των ανθρώπων που «τρέχουν» το σωματείο έχουν καθιερώσει το Νηρέα Γέρακα στη συνείδηση όλων ως ένα σύλλογο-υπόδειγμα, φωτεινό… φάρο πολυπλεύρως για όλες τις ομάδες. Ένα παράδειγμα προς μίμηση διότι ρίχνει το βάρος στη δημιουργία χαρακτήρων και έπειτα (πρωτ)αθλητών και (πρωτ)αθλητριών. Ένα σωματείο μαζεμένο, νοικοκυρεμένο που ενδιαφέρεται περισσότερο για το ταξίδι και λιγότερο τον προορισμό μιας και ο αθλητισμός αποτελεί τροχοπέδη για να βρουν τα παιδιά διέξοδο στην πισίνα κόντρα στο… αγέρι των καιρών και πάσης φύσεως κινδύνους.

Πέρα όμως από μικρούς και μεγάλους άρρηκτα συνδεδεμένους με το Νηρέα, η ομάδα του Γέρακα προσχώρησε και σε μερικές ειδικές βραβεύσεις για ανθρώπους… φωτεινούς σηματοδότες. Ένας από εκείνους που προσκλήθηκε και έδωσε το παρών την Κυριακή το μεσημέρι (26/2) στο Γέρακα, ήταν ο Γιώργος Αφρουδάκης.

Ο πάλαι ποτέ «μπομπέρ» της Α1 Εθνικής κατηγορίας που… μάτωνε τα αντίπαλα δίχτυα με αξιοσημείωτη συνέπεια (1.685 γκολ άφησε αμανάτι) σε διάρκεια τριών δεκαετιών, πέντε φορές Ολυμπιονίκης και «τιτάνας» της ελληνικής υδατοσφαίρισης που πλέον υπηρετεί τον υγρό στίβο από τη θέση του Α’ αντιπροέδρου της ΚΟΕ εκτός των άλλων, αφού αποθεώθηκε από τους παρευρισκόμενους και έλαβε την τιμητική πλακέτα από το δήμαρχο Παλλήνης-Γέρακα κ. Χρήστο Αηδόνη, πήρε το λόγο.

Εμφανώς συγκινημένος, εξήρε τις προσπάθειες που γίνονται όλα αυτά τα χρόνια στον Νηρέα και τον έχουν ξεχωρίσει, χαρακτηρίζοντας το σωματείο ως το «πιο νοικοκυρεμένο της Ελλάδας» ενώ ευχήθηκε μεταξύ άλλων οι κόποι του συλλόγου να ανταμειφθούν και εμπράκτως με μία άνοδο στα «σαλόνια» της ελληνικής υδατοσφαίρισης.

Η τεράστια αυτή προσωπικότητα του «γαλανόλευκου» αθλητισμού, Γιώργος Αφρουδάκης, απευθύνθηκε στα αρκετά παιδιά που βρέθηκαν στο αμφιθέατρο, τονίζοντας τους τη σημασία που έχει η παράλληλη εκπαίδευση και μόρφωση ενώ δεν παρέλειψε, αφού του ζητήθηκε, να αναφερθεί και στο αγαπημένο του… παιδί, τον Απόλλωνα Σμύρνης και το ταξίδι στις πατρογονικές ρίζες του συλλόγου στη Σμύρνη πριν από 4 χρόνια που ακόμα και τώρα, οι εικόνες και οι θύμησες του προκαλούν συγκίνηση όποτε ανακαλεί τη σύνδεση αυτή με την μαμά-πατρίδα.

Εκτός του Γιώργου Αφρουδάκη, ειδικές βραβεύσεις έγιναν και στους Αριστείδη και Ιπποκράτη Χαλυβόπουλου που ξεκίνησαν από τις ακαδημίες του συλλόγου πριν… ανοίξουν τα φτερά τους και πρωταγωνιστήσουν με Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη στην κεντρική σκηνή της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Δύο τρανά παραδείγματα πως στη ζωή δεν υπάρχει δεν μπορώ αλλά δεν θέλω αφού συνδυάζουν το πόλο και τις αρκετές διακρίσεις σε αυτό με την ιατρική.

Τιμητικές πλακέτες (μία για εκείνον και μία για τον αθλητή του) έλαβαν και ο κύριος Νικολόπουλος Ανδρέας, προπονητής του Ανδρέα Βαζαίου, τριταθλητή Ευρώπης στο Οτοπένι της Ρουμανίας πριν από λίγους μήνες στα 100μ. μεικτής ατομικής σε 25άρα πισίνα, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί καθώς βρισκόταν στην Αλεξανδρούπολη για το διεθνές μίτινγκ «ΦΑΡΟΣ-ΕΛΕΝΑ ΣΑΪΡΗ 2024».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA