Κυνηγάκης: Το πάλεψε και τερμάτισε πέμπτος στα 5χλμ

Στην πέμπτη θέση των 5χλμ τερμάτισε ο Άλκης Κυνηγάκης ενώ 24ος ήταν ο Σκαρής.

by Μάνος Φυρογένης

Δύο θέσεις ανέβηκε ο Άλκης Κυνηγάκης στα 5χλμ της ανοιχτής κολύμβησης (open water) συγκριτικά με το 10άρι που πραγματοποίησε χθες. Σταθερά στην ελίτ ο Ελληνας πρωταθλητής που κάνει διαρκώς βήματα προόδου και φλερτάρει έντονα με το μετάλλιο σε μια μεγάλη διοργάνωση. Υπενθυμίζεται πως στην ίδια θέση με συγκλονιστική εμφάνιση είχε τερματίσει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στα 10χλμ, ενώ έβδομος ήταν στο Κατάρ. Το κυνηγάει, το ψάχνει, το ζητά και αυτό δεν θα αργήσει να έρθει όπως φαίνεται.

Ο Κυνηγάκης κολύμπησε την απόσταση στο Βελιγράδι σε 53:35.0, χρόνος που του έδωσε την 5η θέση στην 37η έκδοση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υγρού στίβου.

Ο έτερος Έλληνας του αγωνίσματος στην «παρθενική» του παρουσία σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών, Γιάννης Σκαρής, κατέλαβε την 24η θέση με χρόνο 57:20.1. Συμμετείχαν 29 κολυμβητές σύνολο. Ο 18χρονος κολυμβητής του ΝΟΘΑ Καβάλας αποκόμισε σημαντικές εμπειρίες και εικόνες για τα προσεχώς.

Στη χεριά νίκησε ο Ούγγρος Νταβίντ Μπέλτεχεμ (τρίτος χθες στο 10άρι) με 53:28.3, δεύτερος ήταν ο Μαρκ Αντουάν Ολιβιέ (Γαλλία) με 53:28.7 (όπως και στο 10άρι) και τρίτος ο Μαρσέλο Γκουίντι (Ιταλία) με επίδοση 53:30.8. Μπροστά από τον Κυνηγάκη τερμάτισε ο Γάλλος, Σάσα Βελί σε 53:32,9. Ο μέχρι πρότινος κάτοχος του τίτλου, και νικητής στα 10χλμ, Γκρεγκόριο Παλτρινιέρι (Ιταλία), δεν συμμετείχε.

Ο Κυνηγάκης πέρασε 4ος τα 1700μ, ήταν 7ος στα 2.300μ., 6ος στα 3.300μ., ανέβηκε στη συνέχεια στην 5η θέση που έμεινε μέχρι το τέλος. Προσπάθησε πολύ στο τελευταίο χιλιόμετρο για κάτι ακόμα καλύτερο. Άλλη μία σπουδαία παρουσία του σταθερού τα τελευταία χρόνια στις διακρίσεις Έλληνα πρωταθλητή.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA