Κροατία: Πανζουρλισμός σε Ντουμπρόβνικ και Σπλιτ – Ξέχασαν τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές στο Ζάγκρεμπ

Πλημμύρισαν οι δρόμοι σε Σπλιτ και Ντουμπρόβνικ για χάρη των πρωταθλητών κόσμου Κροατών.

by Μάνος Φυρογένης

Δεν είναι το πιο ποιοτικό – από πλευράς μονάδων – αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στον κόσμο. Όμως δεν χωρά αμφιβολία πως στη Ντόχα ήταν το πιο δεμένο, σωστή ΟΜΑΔΑ. Αναπάντεχα για πολλούς, η Εθνική Κροατίας έχει στρογγυλοκαθίσει εδώ και λίγα 24ωρα στον παγκόσμιο θρόνο μετά το 2017 στη Βουδαπέστη και το 2007.

Ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος λαός είναι που βρέχεται από θάλασσα και ασχολείται με τον υγρό στίβο, βρίσκεται στην ελίτ της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης. Ασχολούνται με το άθλημα από τα γεννοφάσκια τους, έχουν το πόλο στο αίμα τους από μωρά. Είναι στην αθλητική τους παιδεία, στη συνείδηση τους, στη νοοτροπία τους. Και όπως ήταν λογικό, όταν η «χρυσή» αποστολή γύρισε στην πατρίδα, έγινε το έλα να δεις. Με έναν αστερίσκο.

Όταν οι παγκόσμιοι πρωταθλητές προσγειώθηκαν στο Ζάγκρεμπ λοιπόν, στην πρωτεύουσα, με το χρυσό μετάλλιο στα μπαγκάζια τους, παραδόξως έγιναν μάρτυρες εικόνων που δεν περίμεναν πως θα αντικρύσουν. Η πόλη, το λεγόμενο Βερολίνο των Βαλκανίων λόγω της κουλτούρας του και της πολυπολιτισμικότητάς του, δεν είχε ετοιμάσει δημόσια υποδοχή για τους παγκόσμιους πρωταθλητές παρά μόνο «φώτισε» τα σιντριβάνια με τη σημαία της χώρας.

«Υπήρξε κάποιο πρόβλημα στην επικοινωνία. Αυτή τη φορά δεν συνέβη, αλλά πιστεύουμε ότι δεν υπήρχε κακή πρόθεση από καμία πλευρά. Ελπίζουμε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού να έχουμε λόγο να διοργανώσουμε δεξίωση για τους υδατοσφαιριστές μας» ήταν το μήνυμα του εκπροσώπου Τύπου.

Ο δήμαρχος της πόλη βέβαια δέχθηκε τη Δευτέρα το πρωί στο παλάτι Drvece του Ζάγκρεμπ τα μέλη της αποστολής τα οποία και συνεχάρη για τη σημαντική επιτυχία. Στα παράλια των Δαλματικών ακτών ωστόσο από τα οποία και κατάγονται οι περισσότεροι, δεν τους ξέχασαν με τον περιοδεύοντα θίασο να παρελαύνει σε Σπλιτ και Ντουμπρόβνικ. Κοσμοσυρροή σε κεντρικά σημεία των πόλεων που αποθέωσαν τους Παγκόσμιους πρωταθλητές.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA