«Κρεμά» το σκουφάκι της και η Μάρτα Μπαχ!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Μετά από τρεις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και δύο Αργυρά Ολυμπιακά μετάλλια (Λονδίνο 2012, Τόκιο 2021), η Μάρτα Μπαχ αποχαιρετά την ενεργό δράση με μια καριέρα γεμάτη επιτυχίες τόσο σε διασυλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Η πρώην Ισπανίδα διεθνής, «αφιέρωσε» σχεδόν όλη την καριέρα της στην ομάδα της Ματαρό με την οποία στέφθηκε και Πρωταθλήτρια Ισπανίας την σεζόν 2019 – 2020, ενώ στην 15ετή πορεία της αποτελούσε βασικό μέλος των «Φούρια Ρόχας», κατακτώντας 2 Χρυσά Ευρωπαϊκά το 2014 και το 2020, έχοντας στεφθεί και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια το 2013 στην Βαρκελώνη, σε μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές για τον ισπανικό υγρό στίβο.

Η 29χρονη πρωταθλήτρια ανακοίνωση την απόσυρσή της από την ενεργό δράση μέσω μιας ευχαριστήριας αλλά και συγκινητικής δημοσίευσής στα κοινωνικά δίκτυα, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Είναι δύσκολο να αποχαιρετήσεις αυτό που ζεις εδώ και 15 χρόνια. Ο ισπανικός τύπος ανέφερε ότι «η καριέρα της καλύτερης Ισπανίδας παίκτριας ολοκληρώθηκε»… Νιώθω τυχερή που αφιερώθηκα στο άθλημά μου τόσα χρόνια.
Ευχαριστώ τον σύλλογο της Ματαρό που μου έδωσε την ευκαιρία να πιστεύω στον εαυτό μου για να φτάσω σε μεγάλες επιτυχίες και αξέχαστες στιγμές.
Από αυτό το στάδιο πήρα πολλές στιγμές που δεν θα ξεχάσω ποτέ… από το χάλκινο μετάλλιο στο πρωτάθλημα νέων το 2008, την απίστευτη εβδομάδα με τον σύλλογο τον Απρίλιο του 2016, κατά την οποία θα κερδίσω τους πρώτους εθνικούς και διεθνείς τίτλους και πολλά ακόμα…

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές που είχα σε όλη μου την καριέρα, οι οποίοι μου προσέφεραν χίλιες γνώσεις και μαθήματα… μου τόνιζαν τα «καλά» και τα «κακά» μου και όλοι τους κατάφεραν να με βοηθήσουν να αναπτυχθώ ως παίκτης και ως άνθρωπος.

Ευχαριστώ επίσης όλες τις παίκτριες με τις οποίες μοιράστηκα τα αποδυτήρια. Η λίστα με παρέες και φίλους που πορεύτηκαν ή έμειναν μαζί μου είναι μεγάλη, όμως θα σταθώ στην Κλάρα Κάμπρεϊ. Ευχαριστώ την Κλάρα λοιπόν, για κάθε στιγμή που με στήριξες, ήσουν η καλύτερη αρχηγός. Οι αξίες που φέρνεις στην ομάδα και στον σύλλογο είναι αξιοθαύμαστες και μαζί, πάντα προσπαθούσαμε να τις μεταδώσουμε σε όλες τις αθλήτριες που επιλέγουν να έρθουν να παίξουν στην Ματαρό.

Κατά την άποψη μου, είναι απαραίτητο να αναγνωρίζω την στήριξη της οικογένειας μου συνεχώς… για όλες τις καλές και τις κακές στιγμές.
Ιδιαίτερα πλέον, στον Ραμίρο Βέιχ, που είναι η «παρέα» μου σε κάθε ταξίδι και που θέλω να συμπορευτώ μαζί του στην ζωή.

Μπορεί να μην φορώ πια το σκουφάκι μου, ωστόσο θα συνεχίσω να τιμώ την υδατοσφαίριση κάθε μέρα»!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marta Bach (@mbach9)

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA