Ο Κώστας Λούδης στο Aquafeed24: «Για αυτό ανέλαβα τον ΓΣ Περιστερίου»!

by Aquafeed 24

Ο χώρος της ελληνικής υδατοσφαίρισης πιάστηκε εξαπίνης με την παραίτηση του Αρσένη Μαρούλη από την ανδρική ομάδα του ΓΣ Περιστερίου, καθώς ο 40χρονος προπονητής είχε συνδέσει το όνομά του με τις επιτυχίες και την πορεία του συλλόγου τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Οι επίσημες ανακοινώσεις, ωστόσο, δεν άργησαν από τον ΓΣΠ, ο οποίος επισημοποίησε την έναρξη της συνεργασίας του με τον Κώστα Λούδη, όπως σας ενημέρωσε άμεσα και πάλι το Aquafeed24. 

Το #Aquafeed24 επικοινώνησε με τον νέο προπονητή του Περιστερίου, ώστε να μάθει τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να αναλάβει μια ομάδα την οποία δεν έχει βάλει εκείνος σε ράγες, με την ιδιαιτερότητα, μάλιστα, ότι αυτή θα είναι η πρώτη σεζόν στην ιστορία του ΓΣΠ που θα αγωνιστεί στην Α1 ανδρών, οπότε ο Κώστας Λούδης από τις πορείες πρωταθλητισμού των προηγούμενων ετών, οφείλει να παλέψει με τους παίκτες για την παραμονή στην μεγάλη κατηγορία.

 

Έως σήμερα, θεωρείται απόλυτα επιτυχημένος και τώρα έχει μπροστά του ένα μεγάλο στοίχημα. Αρχικά να παραμείνει το Περιστέρι στην Α1 ανδρών και αν συμβεί αυτό, να εδραιωθεί στις μεγάλες δυνάμεις της ελληνικής υδατοσφαίρισης.

Η συνέντευξη του Κώστα Λούδη στο Aquafeed24 και τον Ορέστη Κανελλόπουλο

«Στην πρώτη μου συνάντηση με όλη την ομάδα, η οποία έγινε το βράδυ της Τρίτης, αυτό που είπα στα παιδιά είναι ότι παρότι ήμουν σε δύο συλλόγους, τον Παναθηναϊκό και τη Βουλιαγμένη, όπου είχαμε παίξει στους τελικούς του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, έρχομαι σε ένα σωματείο που για πρώτη φορά ανεβαίνει στην Α1 κατηγορία, όμως εξακολουθώ να κάνω πρωταθλητισμό. Διαφορετικό είδος αναμφίβολα, όμως ίσως πιο σκληρό, πιο δύσκολο, με μεγαλύτερη πίεση καθώς γνωρίζουμε τη δυναμική των αντιπάλων μας. Παρόλα αυτά, είναι τρομερό κίνητρο και ένα μεγάλο στοίχημα για εμένα ως προπονητή, αλλά και για τους αθλητές. Το ίδιο επικοινώνησα στα παιδιά, ότι πρέπει να έχουν την ίδια λογική με εμένα, ότι – ουσιαστικά – κάνουμε πρωταθλητισμό. Δεν πρέπει να σκεφτούμε ότι θα παίξουμε στα Πλέι Άουτ. Κάθε παιχνίδι είναι μάχη και πρέπει να πετύχουμε το καλύτερο δυνατόν».

Για το γεγονός ότι αναλαμβάνει μια ομάδα, χωρίς να έχει επιμεληθεί εκείνος το ρόστερ, για πρώτη φορά στην προπονητική του καριέρα:

«Δεν έχει επαναληφθεί αυτό και είναι το μόνο που με προβληματίζει. Είναι μια ομάδα που δεν έχω «χτίσει» εγώ, δεν την έχω προετοιμάσει και φυσικά βρισκόμαστε τρεις ημέρες πριν την έναρξη της Α1. Δεν με ανησυχεί, καθώς θα δουλέψουμε και σε βάθος χρόνου πιστεύω θα έχουμε τη φιλοσοφία που είχα σε όλες τις ομάδες που έχω δουλέψει. Χρειάζεται χρόνος».

Για το αν το πάθος του για την προπονητική τον βοήθησε να πάρει αυτή την απόφαση:

«Είναι ακριβώς όπως το είπες, υπάρχει αυτό το πάθος. Έγιναν όλα ξαφνικά, δέχθηκα ένα τηλεφώνημα και έπρεπε να αποφασίσω σε λιγότερο από 24 ώρες, γιατί ήταν άμεση προτεραιότητα των ανθρώπων του ΓΣΠ να βρουν προπονητή ενόψει πρεμιέρας. Συζήτησα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, μου είπε τι ακριβώς θέλει και σκέφτεται για την ομάδα. Έπειτα οφείλω να πω ότι μίλησα με τον Αρσένη Μαρούλη, ο οποίος φεύγοντας από τον ΓΣΠ ανέφερε το όνομά μου, πρώτο απ’όλους, στον πρόεδρο, ως μια περίπτωση που μπορεί να βοηθήσει το Περιστέρι να πετύχει τους στόχους του. Αγαπάω πολύ αυτό που κάνω και έχω εμπιστοσύνη στη δουλειά που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια, με τα αποτελέσματα που έχουν έρθει, οπότε όσα προαναφέρθηκαν με βοήθησαν να πάρω αυτή την απόφαση. Μια απόφαση δύσκολη, ξέρω τι πρέπει να γίνει για να αντεπεξέλθουμε, ωστόσο με δουλειά και βοήθεια από τους ανθρώπους που είναι γύρω από την ομάδα θα τα καταφέρουμε. Είδα ανθρώπους οι οποίοι είναι έτοιμοι να σταθούν δίπλα μας και να λύσουν όσα προβλήματα υπάρξουν».

Για την πεποίθηση που υπάρχει γενικότερα ότι αν το Περιστέρι καταφέρει να παραμείνει στην Α1 ανδρών θα αποτελέσει ιδανικό προορισμό για πολλούς ποιοτικούς αθλητές τα επόμενα έτη: 

«Παρότι δεν έχω μια καθαρή και πλήρη εικόνα αυτή τη στιγμή όπως είναι λογικό γιατί είμαι μόλις μια ημέρα στην ομάδα, αυτά που έχει δείξει ο σύλλογος αγωνιζόμενος σε άλλες κατηγορίες, δηλαδή τη συνέπεια της Διοίκησης, τις συνθήκες εργασίες και όχι μόνο, δηλώνουν ότι αν η ομάδα παραμείνει στην κατηγορία, τότε θα βαδίσει σε έναν πιο βατό δρόμο, προς τη σταθεροποίησή της, ώστε να γίνει μια υπολογίσιμη δύναμη στην ελληνική υδατοσφαίριση. Αυτό που πρέπει να σημειώσω είναι ότι θα κοιτάξουμε πολύ το κομμάτι των ακαδημιών, δεν αλλάζει αυτό, καθώς στη φιλοσοφία μου ήταν ανέκαθεν η προώθηση αθλητών από τις υποδομές των συλλόγων στην ανδρική ομάδα. Εδώ στο Περιστέρι είναι μεγάλη ευκαιρία να δούμε τι υπάρχει από κάτω και κάποια παιδιά να στελεχώσουν την ανδρική. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να παραμείνει ο σύλλογος στην Α1 ανδρών. Κάποια πράγματα θα απλοποιηθούν και πολλοί αθλητές θα δουν τον ΓΣΠ με διαφορετικό μάτι».

Για τον Αρσένη Μαρούλη: 

«Ο Αρσένης, όπως προείπα, πρότεινε το όνομα μου στη διοίκηση. Έχω πολύ καλή σχέση μαζί του εδώ και χρόνια, από τότε που ήμασταν συμπαίκτες στον Ολυμπιακό και ήταν ο «μικρός» της ομάδας. Σήμερα έχουμε ραντεβού για να με ενημερώσει. Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω τον Αρσένη Μαρούλη. Με πρότεινε άμεσα και αυτό με τιμάει ιδιαίτερα».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA