Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για το “SifnosRun 2019”! (VID)

by Aquafeed 24

Ο Δήμος Σίφνου και το “SifnosHouse” συνδιοργανώνουν και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τον  Αγώνα Δρόμου με την επωνυμία “SifnosRun“, την Κυριακή 12 Μαϊου 2019, υπό την αιγίδα του ΠΣΑΤ.

Οι δύο προηγούμενες απόλυτα πετυχημένες διοργανώσεις, με πολυάριθμες συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με τους εθελοντές και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, καθιερώνουν το “SifnosRun” ως θεσμό, που στοχεύει στην ανάδειξή του ως κορυφαίο αθλητικό γεγονός, όχι μόνο για τη Σίφνο, αλλά γενικότερα για τις Κυκλάδες.

Ο αγώνας έχει την επίσημη πιστοποίηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων AIMS και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF). Παράλληλα, είναι μέρος των διοργανώσεων που συμμετέχει η “MARATHON TEAM GREECE by MARIA POLYZOY” σε συνεργασία με το «Όραμα Ελπίδας».

Η Σίφνος, το νησί «των ποιητών, των γραμμάτων και των τεχνών», η πατρίδα του Τσελεμεντέ και της κεραμικής τέχνης, φημισμένο για τη καθαριότητα, την αρχιτεκτονική και τα μονοπάτια του, προσκαλεί και πάλι τους δρομείς να δοκιμάσουν τα όριά τους σε τρεις αγώνες: Στο 10άρι χλμ., που ξεκινάει από το λιμάνι, φτάνει ως την Απολλωνία (Χώρα), με υψομετρική διαφορά περίπου 160μ., κι επιστρέφει στις Καμάρες. Πρόκειται για μια εξαιρετικής ομορφιάς διαδρομή, όπου το αιγαιοπελαγίτικο φωτεινό γαλάζιο εναλλάσσεται με τις ξερολιθιές και τη φύση της ενδοχώρας.

Στο ίδιο μοτίβο, αλλά σε μια πολύ πιο ήπια διαδρομή αγωνίζονται οι δρομείς που θα επιλέξουν την απόσταση των 5χλμ., καθώς και «η μαγιά» των αυριανών δρομέων στον παιδικό αγώνα των 1.000μ.

Στο πλαίσιο των χορηγικών συνεργασιών της διοργάνωσης παρέχονται στους δρομείς δελεαστικά «πακέτα συμμετοχής» με ειδικές τιμές σε διαμονή και μεταφορά προς και από τη Σίφνο.

Στόχος των διοργανωτών είναι το “SifnosRun” να προσελκύσει ακόμα περισσότερους δρομείς της Ελλάδας και του εξωτερικού, τοποθετώντας τη Σίφνο στον ευρωπαϊκό χάρτη του Αθλητικού Τουρισμού και τονώνοντας την τουριστική κίνηση στο νησί, την άνοιξη λίγο πριν την έναρξη της παραδοσιακής τουριστικής περιόδου.

Ο αγώνας απολαμβάνει την υποστήριξη μεγάλων εταιρειών όπως οι AEGEAN SPEED LINES, NESTLE, ΚΡΙ-ΚΡΙ κ.α., καθώς και σημαντικών τοπικών επιχειρήσεων.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά στο website www.sifnosrun.gr μέχρι και την Παρασκευή 3 Μαϊου 2019.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν: – Στα 5 χλμ όλοι οι δρομείς άνω των 12 ετών. – Στα 10 χλμ όλοι οι δρομείς άνω των 15 ετών. – Στον παιδικό αγώνα τα παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών.

Για τους συμμετέχοντες έως 17 ετών απαιτείται υπεύθυνη δήλωση-συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον αγώνα μπορείτε να βρείτε στην επίσημη την ιστοσελίδα του https://www.sifnosrun.gr/ και το Facebook https://m.facebook.com/sifnosrun/.

Η επίσημη προκήρυξη του αγώνα: https://www.sifnosrun.gr/news/sifnos-run-2019-epismi-prokiriksi-agona/

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA